75th banner e

Edukativno i zabavno protječe obilježavanje dječjeg tjedna u gradu Biogradu

Objavljeno: Petak, 11. listopada 2019. 12:27
Ocijeni
(0 glasova)

Brojna događanja, teme, o djeci i s djecom obilježje su ovogodišnjeg dječjeg tjedna u gradu Biogradu. Ovaj međunarodni dječji tjedan kao što je već poznato traje od 7. do 13. listopada, a za njegovo obilježavanje pobrinulo se društvo "Naša djeca" u suradnji s biogradskim vrtićima.
Već prvih dana mališani su kroz prigodne slikovnice učili o pravima djeteta, a potom su i sami izrazili svoje misli i želje i to pišući ih na balonima. Djeca iz vrtića Adria posjetili su matični vrtić, te sa svojim tetama i prijateljima održali pravu malu olimpijadu u starim igrama na otvorenom koje su ih oduševile.
Bile su to igre njihovih mama i očeva ali i baka i djedova, kao primjerice skakanje u vrićama, školica, potezanje konopa, laštiga, frenje te potezanje konopa i slične, a koje se s pravom vraćaju "na velika vrata" u današnji suvremeni digitalni svijet. Skupina mališana učinila je izlet, a za  najmlađu, odgojnu jasličnu skupinu "Veseli patuljci" koji su išli u pratnji teta ali roditelja bio je to prvi izlet izvan zgrade vrtića. Kako se sve odvijalo i što se događalo najbolje govore fotografije koje su nam ustupile djelatnice dječjeg vrtića, a toliko radosti, smijeha i sreće na njihovim veselim i ozarenim licima govore sve. Istovremeno u matičnom vrtiću održala i radionica djece i roditelja pod nazivom "Igrajmo se zajedno" gdje se kroz terapeutske vještine u igri s djecom postižu iznimno dobri rezultati, a održana je i lutkarska predstava, dakako na temu dječjih prava kroz koju su mališani također mogli ponešto naučiti, usvojiti neke od ideja, mudrih misli i zaključaka, što je bez sumnje vrlo korisno.
Svakako valja naglasiti kako društvo "Naša djeca" dobro surađuje s vrtićima, a uz podršku Grada na koju uvijek mogu računati, mogu realizirati i brojne prigodne programe kakav je i obilježavanje ovog dječjeg tjedna. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA