Baloni, baloni…i na njima poruke najmlađih

Objavljeno: Utorak, 08. listopada 2019. 11:52
Ocijeni
(0 glasova)

Obilježavajući "Dječji tjedan" najmlađi Biograđani svojim su roditeljima i  odraslima ispisali poruke i kroz njih poručili kako znaju da i oni imaju svoja prava, te ih ujedno i podsjetili na neka od njih. Jer i djeca imaju pravo glasa, i djecu treba slušati, a što se ponekad zaboravlja.

Kroz ispisane poruke mališani su pokazali da znaju što bi htjeli i na što to imaju pravo: Imamo pravo na obitelj ,na zdravlje, na igru, na hranu, čisti okoliš i dakako na prijatelje ,napisalo je najviše njih. Noseći šarene balone duž biogradske rive, ispred zgrade Gradske uprave dočekao ih je gradonačelnik Ivan Knez te podržao u njihovim zahtjevima, koji su kako je kazao upravo ono što djeci doista treba pružiti, a mi odrasli često zaboravljamo. Zato eto i nas valja podsjetiti i hvala vam na tome, kazao je. 

Ova "šetnja s balonima" samo je dio prigodnih manifestacija koje je  biogradsko društvo „Naša djeca“ u suradnji s dječjim vrtićima osmislilo kako bi se ovaj dječji tjedan koji traje od 7. do 13. listopada ali i 30. obljetnica Konvencije o pravima djeteta što kvalitetnije i raznovrsnije obilježili. Kroz čitanje priča i slikovnica o pravima, te radionicama i igrama, s vršnjacima ali i roditeljima, te brojnim drugim događanjima mališani će, a nadamo se i oni stariji, naučiti još ponešto ne samo o pravima, željama i potrebama, već  i zajedništvu i razumijevanju bez čega nema rezultata. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA