Obilježavanje Dječjeg tjedna u gradu Biogradu

Objavljeno: Petak, 04. listopada 2019. 14:57
Ocijeni
(0 glasova)

I ove godine od 07. do 13. listopada u čitavoj Republici Hrvatskoj obilježava se Dječji tjedan, tradicionalna godišnja akcija Saveza društava „Naša djeca“. Kako se ove godine obilježava i 30. Konvencija o pravima djeteta i 20. godina akcije Gradovi i Općine-prijatelji djece, predviđeni programi odvijati će se u tom smjeru.
Stoga bi svojim programskim sadržajima i aktivnostima tijekom ovog tjedna valjalo obuhvati sve više djece i odraslih u kreiranju programa, a s osnovnim ciljem da se usmjeri pozornost najšire javnosti na ostvarivanje prava, potreba i aktivnosti djece u suvremenom društvu. Preporuka je da se kroz dječji tjedan posebno u gradovima i općinama gdje postoje društva "Naša djeca" upriliče posebna događanja, igre i priredbe kroz  iskazivanje stvaralačkih aktivnosti, ali i poticanja volonterskog društvenog i stručnog rada odraslih s djecom, te u konačnici i aktivne participacije djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire. U gradu Biogradu ovaj se tjedan redovito obilježava već niz godina i to u organizaciji društva "Naša djeca" koje uspješno djeluje u gradu.
Tako je i ove godine predviđeno niz događanja a neka od njih već su najavljena. Primjerice Dječji vrtić „Biograd“ poziva sve roditelje na radionicu pod nazivom „Igrajmo se svi“. Ova radionica zakazana je za srijedu 9.listopada u Matičnom vrtiću a s početkom u 17.sati. Svakako ju vrijedi posjetiti i sudjelovati u radu jer pruža specifične informacije o igri s djetetom koristeći principe terapije igrom. Radionica ima za cilj naučiti roditelje kako primjenjivati neke od terapeutskih vještima u igri s djetetom.
Stoga, poklonite djetetu igru jer igra je prirodno sredstvo učenja i kao takva iznimno važna za svako dijete ! poručuju iz dječjeg vrtića. Voditeljice ove radionice su stručni suradnik pedagog s dodatnim edukacijama iz terapije igrom Višnja Milačić Žurić i odgojiteljice Nikoleta Mustapić i Angela Šarić Lončar.
Prigodnim programom dječji tjedan će obilježiti i polaznici vrtićke skupine u objektu "Adria". U njihovom okruženju već u ponedjeljak prvog dana dječjeg tjedna predviđeno je upoznavanje djece s Konvencijom o pravima djeteta. Kroz knjigu priča „Pravedni medvjedić“ o pravednosti “ slikovnice „Prava svakog djeteta“ te, "Nećko", a uslijediti će i šetnja gradom, te ispuštanje balona s ispisanim porukama za odrasle. Kroz tjedan predviđen je i posjet matičnom vrtiću ali i niz igara i druženja, koje se odvijaju pod motom "Ljubav djeci prije svega". J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA