Bokun, po bokun i tako do konca pune turističke sezone

Objavljeno: Četvrtak, 29. kolovoza 2019. 08:37
Ocijeni
(0 glasova)

„Bokun tradicije“ naziv je feštica  koje su se, uz brojna druga događanja uspješno odvijale tijekom čitavog ljeta, točnije pune turističke sezone. Feštice su to manjeg obujma koje je su se održavale u Centralnom gradskom parku, a s ciljem da se turistima približi dalmatinski ambijent, domaća tradicionalna spiza i dalmatinska glazba.
Da je to bio dobro osmišljen potez Turističke zajednice grada Biograda potvrđuje i veliko zanimanje za njihovo održavanje ali i sudjelovanje posjetitelja u njihovoj uspješnoj realizaciji, jer u parku se za njihovog održavanja stvara posebna atmosfera, a čemu doprinosi opće veselje, klapska pjesma i dakako ona uvijek zanimljiva domaća dalmatinska spiza.
Uz brojne i raznolike kuhane specijalitete, te srdele s gradela, tu su i nezaobilazne slastice, kroštule i fritule, te već nadaleko poznate „picipaje“, koje u biogradskom parku najbolje priprema naša teta Radica, pa je tako bilo i ovaj put.
Ovom prilikom goste je zabavljala zadarska klapa „Trio“,a s njima su zapjevali svi koji su razumjeli riječi  ali oni koji nisu, jer važno je raspoloženje. Djeca su također uživala jer su se na improviziranoj radionici u parku na svježem zraku, što je svakako dodatni bonus, mogli kreativno izraziti, točnije, crtati, rezati, bojati, ali i plesti lavandu i mnoge druge zanimljive stvari. Kada je riječ o ovim manjim fešticama svakako se mora naglasiti kako one i njihovo održavanje ne bi bile tako uspješne bez gradskih udruga koje se angažiraju na njihovom održavanju ali i domaćih OPG-ova koji na svojim štandovima prodaju ali prije svega i uspješno prezentiraju svoje proizvode. Tako su stalni domaći izlagači Marica Tolić koja ima darovni program i suvenire uglavnom dalmatinskog štiha, točnije školjaka i sličnih prirodnih materijala. Tu je zatim i biogradski OPG Mate Vulelija s domaćim maslinovim uljima i pripravcima na bazi ulja, od kojih su mnogi već odavno prepoznati kao eliksiri zdravlje. Tu je također i Dragica Nekić s biljnim preparatima, mastima i tinkturama, te Marko Čirjak pčelar s velikim izborom meda i mednih pripravaka, te Andrija Čirjak s lavandom.
Uz slike i nakit naše slikarice i umjetnice Marije Balen ova ponuda doista predstavlja visoki domet kvalitete i raznolikosti, te bez sumnje daje dodatni štih i notu ovim malim biogradskim fešticama sa srcem. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA