Kazalište pod zvijezdama ugostilo predstavu „Who the f…is Biba?

Objavljeno: Utorak, 27. kolovoza 2019. 10:30
Ocijeni
(0 glasova)

Biogradski Narodni trg bio je još jednom premali da na njega stanu svi koji su željeli pogledati hit predstavu  B*Glad produkcije pod nazivom „Who the f…is Biba“?, u kojoj glume popularni glumci Petra Kurtela i Slavko Sobin.
Riječ je o poznatom djelu  autora Igora Weidlicha u kome se pred mladim bračnim parom postavlja niz  problema, niz nedoumica, nerazumijevanja i slično, te i sama bračna savjetnica svojim pitanjima čini se ne pomaže, već naprotiv, njezina pitanja još više iritiraju i stvaraju još veći jaz među mladim bračnim parom.…Kako od predviđenog bračnog putovanja odnosno „medenog mjeseca“ očito neće biti ništa, mladi par „istresa“ iz sebe sve što ga smeta, a toga nije malo. Tako primjerice započinju od sam svadbe, koja je razočarala i jedno i drugo no svakoga na svoj način. U nastojanju da reanimiraju svoju vezu i mladi tek sklopljeni brak moraju dobro pretresti vlastitu intimu, „grijehe“ svojih kumova, neke bivše ljubavi ali i podugu listu uzvanika. Tako izlazi na vidjelo sve ono što se zatomilo negdje u nutrini, od najsitnijih i manje važnih detalja poput koja će nijansa obilježiti svadbenu svečanost, zatim je li nužno isticati kako tetka Manda iz Briševa peče najbolju rakiju, što i kako s rođacima iz dijaspore, što ona „štraca“ od njegove bivše radi na vjenčanju i na koncu…. ma, who the f…is Biba ?
Sve to isprepliće se kroz ovu predstavu u kojoj su briljirali Petra Krpeta i Slavko Sobin. Bilo je pravo zadovoljstvo gledati njihove vrsne kreacije, dijaloge pune osude i vrijeđanja ali kroz koje se ipak provlači i ono najvažnije –ljubav. Kako živjeti s svim tim „teretom“ suvremenog života, kako bezbolno spojiti dvije osobe različitih shvaćanja, odgoja i uopće poimanja života, doista je pitanje na koje je teško naći odgovor, jer frustracije koje danas nosimo u sebi možda imaju korijene u djetinjstvu, kako je to u ovoj priči, vrlo moguće.
Ovu predstavu Igora Weidlicha režirao je Boris Kovačević, a s glumcima Petrom Kurtelom i Slavkom Sobinom u glavnim zapravo i jedinim ulogama, odigrala se tijekom ljetne turneje u mnogim mjestima duž jadranske obale, pa tako i u Biogradu, gdje je zasigurno obogatila ovoljetnu kulturnu scenu u gradu. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA