Knjiška tulumiška za najmlađe

Objavljeno: Petak, 23. kolovoza 2019. 08:32
Ocijeni
(0 glasova)

Veselje, smijeh i razdraganost na licima najmlađih, najljepša je slika koju svatko od nas može samo poželjeti.
Upravo takvu sliku mogli su doživjeti oni koji su bili dio biogradskog dječjeg tuluma u Centralnom gradskom parku. Naime, ova dječja priredba koju je pod nazivom "Knjiška tulumiška" upriličila biogradska Gradska knjižnica u suradnji s Turističkom zajednicom grada, bila je pravo osvježenje i poseban doživljaj za mališane, ali i njihove roditelje. Stoga ne čudi što je park bio prepun dječje cike, vriske, smjeha i svega što uz to ide, jer tulum je ipak tulum, pa makar se on zvao i "knjiški".
U ovom, dobro osmišljenom programu, za djecu je upriličen je susret s knjigom, koji su provodile djelatnice Gradske knjižnice. Za djecu koja su to željela, čitale su im bajke i priče, te o njima vodile prave male rasprave, što je svakako bilo vrlo zanimljivo. U isto vrijeme na drugoj strani parka u radionici mališani su pod stručnim vodstvom učili izrađivati popularne "slime ljigavace", a najviše posla imale su tete iz ZAZU radionice koje su radile "face paint" odnosno oslikavanje lica, a za koji se čekalo u dugačkim redovima.
Uz grickalice i kokice kako i priliči pravom tulumu, posjetitelji su dočekali i zvijezdu večeri, a to je popularni mađioničar Jozo Bozo. Što je sve bilo u njegovom programu valjalo je vidjeti, tek djeca i njihovi roditelji su beskrajno uživali, te je i ova priredba za najmlađe bila pun pogodak organizatora. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA