Druge ovosezonske "Dječje litnje igre"

Objavljeno: Utorak, 20. kolovoza 2019. 12:20
Ocijeni
(0 glasova)

Biogradski gradski mul bio je još jednom "poprište" nadmetanja za najmlađe, a uz to, što je još bitnije bilo je to za njih i nezaboravno druženje s vršnjacima.
Naime, riječ je o drugoj po redu turističko zabavnoj priredbi za najmlađe koja se održava pod nazivom "Biogradske dječje litnje igre", a pod motom "Igrajmo se vani". Iznimno dobro prihvaćena natjecateljska priredba za brojne goste grada, djecu i njihove roditelje koji su puni hvale za ideju i organizaciju, što je potvrđeno i velikim zanimanjem, kao i velikim brojem prijavljenih natjecatelja. Tako je primjerice u natjecateljskoj disciplini skakanje u vrićama bilo više skupina od predviđenog, jer su se u njoj htjeli okušati svi, oni najmlađi, oni malo stariji, a također i njihovi roditelji.
Među brojnim natjecateljskim disciplinama uz skakanje u vrićama posebno zanimljivo bilo je prenošenje jaja u žlici za one najmlađe stare 4 do 5 godina. Za one malo starije između šest i osam godina bila je rezervirana igra zavezane oči, te za one još nešto starije od 9 do 11 godina i gusjenica, koja je kao uostalom i sve druge bila posebno zanimljiva, simpatična i smiješna, jer puno je tu zgoda i nezgoda, od jaja koja padaju, pa do vode koja se prilijeva iz kaića, pa do konopa za potezanje koji nekima i unatoč trudu izmiče iz ruku i slično.
Ove igre na gradskom mulu, Turistička zajednica grada upriličila je u suradnji s Udrugom za očuvanje kulturne baštine, točnije očuvanju starih tradicijskih igara ovog podneblja, a koja djeluje u gradu Biogradu. Cilj nam je bio, kažu u Turističkoj zajednici, oživjeti nekada popularne igre, ali  i promicati boravak djece na svježem zraku.
Poticanje na oživljavanje igara u realnom, a ne virtualnom svijetu, te animiranjem djece na zabavu i smijeh, a u čemu smo, ako je suditi po ovoj priredbi barem djelomično i uspjeli. Svakako valja naglasiti kako su najbolji i pojedinim disciplinama dobili medalje za prva mjesta, no jednako tako važno da je uz majicu i natjecateljsku narukvicu, medalju dobio baš svaki sudionik ovih igara. Za sve njih nakon natjecanje uz druženje priređene su fritule i sokovi kojima su mogli poslužiti. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA