"Neka ulice ožive"

Objavljeno: Utorak, 09. srpnja 2019. 19:50
Ocijeni
(0 glasova)

Pod motom „Neka ulice ožive…“ započela je još jedna prepoznatljiva biogradska manifestacija, a to je Biograd Street Music Festival, koje se već treću godinu za redom održava u gradu Biogradu.
I ove godine ovaj će ulični muzički festival potrajati od 8. srpnja do 8. rujna, a tijekom ta dva mjeseca izmjenjivati će se  glazbenici, pjevači, plesači i performeri iz čitavog svijeta, kazao je Marijan Stopfer dogradonačelnik grada Biograda prilikom otvorenja ovog festivala.
Prije tri godine kada smo započeli s tom manifestacijom nismo znali što će od svega ispasti i kako će biti prihvaćena od gostiju, no brizi očito nije bilo mjesta, kazao je on, jer riječ je o iznimno zanimljivoj manifestaciji koja nudi veliki izbor najrazličitijih sadržaja, svakodnevno i naravno besplatno, što su naši gosti očito prepoznali i prihvatili. Sve to u organizaciji Turističke Zajednice i Grada Biograda, a uz pomoć Darka Bakića frontmena grupe „Buđenje“ realizirana je ova manifestacija koja je očito pun pogodak organizatora.
Poznati glazbenik pozdravio je Biograđane i goste grada, te između ostalog kazao kako je „Biogradski music street festival“ već nadaleko prepoznat i izvan Hrvatske, a zanimanje umjetnika za takvu vrstu nastupa iznimno velika. Na žalost nismo sve zainteresirane mogli uvrstiti u program te je pomnim odabirom uvršteno nešto više od 50-ak njih, a koji će se kroz ta dva mjeseca izmjenjivati u nastupima na ulicama grada Biograda. Nije potrebno posebno napominjati da je riječ o mladim školovanim glazbenicima i drugim umjetnicima koji žele pokazati svoje talente, te doživjeti taj kontakt s publikom uživo. Stoga eto što još kazati do – „neka ulice ožive“.
Tako je na gradskim ulicama zaživjela predstava na otvorenom, a na šest različitih lokacija na rivi, odnosno čitavom Poluotoku. Svako od punktova imao je svoju publiku, a što najbolje potvrđuju ove fotografije, no na žalost prijeteći oblaci učinili su svoje te se zbog straha od nevremena koje je ovih dana haralo i našim područjem, znatan broj povukao u svoja prebivališta.
No, biogradski ulični festival nastavlja se danas i tako svaki dan u naredna dva mjeseca kroz koja će nam u goste doći mnogi znani i neznani ali bez sumnje vrhunski svjetski umjetnici. Pronijeti će ime našega grada diljem svijeta, stoga u njihove šešire, futrole i kutijice ubacite poneku kunu jer oni su ipak ti koji daju značajan doprinos našem turizmu, odnosno obogaćuju našu turističku ponudu. J.F.

Foto galerija

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA