Otvorenje novouređenog odjela za fizioterapiju Specijalne bolnice u Biogradu na Moru

Objavljeno: Četvrtak, 04. srpnja 2019. 07:36
Ocijeni
(0 glasova)

Uređenje odjela za fizikalnu terapiju, te apartmana za boravak bolesnika koji će dio troškova sami snositi, stepenica je više u pružanju usluga ove zdravstvene ustanove. Unatoč problemima i poteškoćama u radu naše bolnice nastojimo se razvijati u granicama mogućnosti, te svoju djelatnost  unaprijediti, odnosno poboljšati uvjete rada i kvalitetu usluga, kazao je dipl. oec. Andrija  Marcelić ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu.
Na novinarsko pitanje o koliko je apartmana za boravak riječ, tko sve može koristiti usluge novog odjela te kolika je ukupna investicija opremanja i što je njegova osnovna intencija, ravnatelj Marcelić  je kazao: „Ovaj odjel od pet jedinica uređen je za pacijente koji to sebi mogu priuštiti, jer riječ je o boravku uz  nadoplatu. Smatramo to dobrim putom ka razvoju zdravstvenog turizma čemu se teži već jedno duže vrijeme. Na novouređeni odjel mogu doći svi koji su relativno pokretni, a na njemu je angažiran dio stalnog kadra naše bolnice. Nadoplata za svakog korisnika iznosi 495 kuna po danu. Sve sobe imaju pogled na more, klimatizirani prostor, televiziju, internet, te mogućnost posebne prehrane uz nadoplatu. Osiguran je i te mogućnost boravka za pratnju pacijenta. Oni koji dolaze na rehabilitaciju najčešće primaju usluge za bolesti udova, koljena, ramena, leđnih problema, te postoperativnog oporavka. Ukupno ulaganje u uređenje ovog odjela Specijalne bolnice za ortopediju iznosi milijun kuna.“
Ovih dana svjedoci smo različitih napada, interpretacija i insinuacija, oko problema biogradske bolnice, njezinih velikih dugovanja i eventualnog zatvaranje njezinog jednog djela što nije izbjeglo novinarskim pitanjima nazočnom dožupanu Zadarske županije Šimi Mršiću u čijoj nadležnosti je i ova bolnica, te dakako i Ivanu Knezu gradonačelniku grada Biograda i predsjedniku Upravnog vijeća bolnice.
O njezinom statusu izjasnio se dožupan Mršić koji je kazao kako Županija kao osnivač, konstantnu ulaže u svoje zdravstvene ustanove pa tako i u Specijalnu bolnicu Biograd. Ova bolnica ima tradiciju preko 80 godina, imala je posebnu ulogu i tijekom domovinskog rata te kao takva ima preveliki značaj za cijelu županiju, grad i okolne općine. Ovo je na neki način poticaj na razvoj zdravstvenog turizma, jer kao što je poznato idejni projekt za zdravstveni centar je napravljen, no nitko se nije javio na natječaj, stoga će morati doći do nekih modifikacija tog projekta, a ovo je možda putokaz u kom smjeru treba ići. No, i unatoč svom teškoćama nikad nije postojala opcija gašenja biogradske bolnice niti prodaje zemljišta i slično, kazao je dožupan Mršić.
I gradonačelnik Ivan Knez koji je i predsjednik Upravnog vijeća bolnice izjasnio se o napisima i prozivkama na društvenim mrežama kako svjesno podržava zatvaranje bolnice što dakako nema veze ni sa čim. Najlakše je napadati, kritizirati i prozivati, a treba iznalaziti rješenja. No  kao što sam rekao ponavljam i sada, nema zatvaranje bolnice, nema gubitka radnih mjesta i nema nikakve prodaje zemljišta. Da je situacija teška, da je 17 milijuna kuna veliki dug, točno je, ali na žalost čitavo zdravstvo u Hrvatskoj je u problemima, tko više tko manje, a to je zasigurno problem koji bi trebala rješavati Vlada RH. Ovih pet soba li apartmana u našoj bolnici dobar su pokušaj na putu k razvoju zdravstvenog turizma, a ima još sličnih projekata koji bi mogli ponuditi dobra rješenja, no na njima valja raditi, kazao je Knez. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA