Rekonstrukcija školskog igrališta vrijednog 1,3 milijuna kuna

Objavljeno: Ponedjeljak, 27. svibnja 2019. 12:11
Ocijeni
(0 glasova)

Dožupan Mršić otvorio igralište pucajući šesterac gradonačelniku Knezu

Vrijednost školskog igrališta s gumiranom podnom podlogom, tribinama s PVC sjedalicama, rasvjetom, novim golovima i koševima iznosi 1,3 milijuna kuna, od čega su Grad i Zadarska županija zajednički financirali po 50 posto  
Veliki dan za Biograd na Moru, djecu i odrasle, športaše i rekreativce, u sklopu održavanja 9. memorijalnog malonogometnog turnira Antonijo Toni Jajčanin kojeg organizira MNK Gauni, predsjednika Mile Urode, uz spektakularni nastup Biogradskih mažoretkinja svečano je otvoreno rekonstruirano igralište malih športova, školsko igralište OŠ Biograd, istinske ljepotice Grada, Zadarske županije i šire.

Dožupan Šime glavni "krivac"
Vrijednost rekonstrukcije školskog igrališta s gumiranom podnom podlogom, tribinama s PVC sjedalicama, rasvjetom, novim golovima i koševima iznosi 1,3 milijuna kuna, od čega su Grad i Zadarska županija zajednički financirali po 50 posto  
- Da nam nije bilo ovdje nazočnog Biograđanima Šime Mršića, zamjenika zadarskog župana, ne bi ni bilo ovog monumentalnog športskog objekta. Iako je škola u vlasništvu Zadarske županije, prelijepi objekt vrijedan 1,3 milijuna kuna realiziran je u primjerenoj suradnji Grada i Županije, fifti-fifti, kazao je Ivan Knez, gradonačelnik.
Nakon puno godina povuci-potegni u Biogradu na Moru, gradu u srcu Jadrana, zablistala je svojevrsna športska ljepotica.
- Još jednom smo se osvjedočili da je suradnja temeljni pojam za svaku aktivnost kojom se unaprjeđuje kvaliteta života neke zajednice, rekao je Mršić.

Važno bavljenja športom
Novouređeno športsko igralište biogradske osnovne škole prije svega je namijenjeno učenicima, ali svakako će biti i mjestom koji će se moći koristiti i rekreativci, ali će biti pogodno i za druge sadržaje.
- U vremenu kad su naša djeca, nažalost, previše pred raznim tipovima ekrana, stvoriti im uvjete za sigurnije bavljenje športskim aktivnostima, svakako je hvalevrijedna i vrlo poželjna aktivnost. Također, moramo biti svjesni da školski program nije lagan i da djeca zaista puno vremena moraju provesti sjedeći uz zadaće i knjige. Kako bi sačuvali zdravlje, važno se baviti športom, osobito za najmlađe koji još uvijek raste, poručio je Mršić koji je otvorio igralište pucajući šesterac gradonačelniku Knezu.
Poželjevši da će se na novouređenom igralištu odigrati mnoge uspješne utakmice i ostvariti mnogi dobri rezultati, ali prije svega da će igralište biti ispunjeno dječjim smijehom i veselje, Šime Mršić je poželio uspješan memorijalni malonogometni turnir posvećenom tragično preminulom mladiću Antoniju.

Antonio u društvu anđela
- Ne u Zadarskoj županiji već u cijeloj Dalmaciji nema ovako lijepo uređenog igrališta. Svima puno hvala što se memorijalni turnir po prvi puta održava na otvorenom. Hvala vam i u ime mog sina Antonija koji se sada u društvu anđela negdje gore na nebu, poručio je Antonijev otac Bore Jajčanin koji se toplim riječima zahvalio MNK Gauni, organizatorima turnirima, sucima i svima koji na bilo koji način sudjeluju na turniru.
Nazočnima se obratio i prof. Jordanko Miloš, ravnatelj OŠ Biograd.
- Otvoreno igralište oduvijek je bilo "duša škole" te se rekonstrukcijom željelo udahnuti novi život bogatoj športskoj tradiciji biogradske škole i ponovno ga učiniti mjestom okupljanja djece, naglasio je Miloš koji se pritom zahvalio investitorima te poželio uspješno održavanje memorijalnog turnira.
Na turniru su sudjelovale ekipe: MNK Crnica iz Šibenika, MNK Pirovac, MNK Primošten, MNK Meroji 2007 iz Vodica i domaćin MNK Gauni, a u seniorskoj konkurenciji biogradske ekipe: Kosa Zapad, Kosa Istok, Centar Zapad i Centar Istok, dok su u revijalnoj utakmici nastupili veterani MNK Gauni i 4. gardijska brigada. Suci su bili Marin Zrilić, Krešo Zrilić "Deda" i Damir Lerga, a voditelj Jure Vidaković.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA