Čitav tjedan u znaku obitelji u DV Biograd

Objavljeno: Srijeda, 08. svibnja 2019. 09:01
Ocijeni
(0 glasova)

U srijedu 15. svibnja obilježava se Međunarodni dan obitelji. Ovaj dan, da podsjetimo, proglasili su svojom rezolucijom Ujedinjeni narodi 15. svibnja 1993. godine.
Obilježavanje ovog dana u svijetu ima za cilj naglasiti važnost obitelji kao osnovnog elementa svakog društva, odnosno potaknuti djelovanje društva u korist obitelji. Točnije ovim se putem žele potaknuti bitna obilježja čovječanstva poput demokracije, zajedništva, tolerancije, razumijevanja i slično, a koji se počinju izgrađivati u obitelji.
Obilježavajući ovaj dan Dječji vrtić „Biograd“ i društvo „Naša djeca“ organizirali su poseban tjedni program koji nudi niz različitih sadržaja za djecu i njihove roditelje. Za sam početak obilježavanja  ovog značajnog datuma u srijedu 15. svibnja u prostorijama dječjeg vrtića (na adresi M. Držića 1.)  s početkom u 17 sati održati će se projekcija filma „Početak života“. Film  se osim temom obitelji i odgoja, bavi i temom ranog razvoja djeteta te se fokusira na važnost faktora socijalnog okruženja za daljnju uspješnost djeteta.
Djelatnice dječjeg vrtića i članice društva Naša djeca pedagoginja Višnja Milačić Žurić i odgojiteljica Nikoleta Mustapić navode kako se ovom projekcijom želi pokazati koliko je uloga cijele zajednice važna za optimalan razvoj djeteta, te senzibilizirati okolinu o utjecajima koje može imati na dijete. Na ovu projekciju su pozvani svi koji su na bilo koji način vezani uz razvoj djece. Uz roditelje to su svakako braća i sestre, bake i djedovi ali i odgajatelji, učitelji, stručni suradnici medicinski djelatnici i slično, kazale su nam one.
U sklopu programa svi zainteresirani članovi obitelji moći će boraviti u vrtiću u jutarnjim satima  te sudjelovati i raznim zabavno-edukativnim igrama s djecom. Neke od vrtićkih skupina planiraju zajednički izlet ,a svi odrasli mogu dati  svoj doprinos i to tako da osmisle neke igre i događanja koja se uklapaju u program Dana obitelji. Bitno je da se na vrijeme jave u vrtić kako bi djelatnici predvidjeli broj sudionika te pripremili kompletan program događanja. Za kraj ovog obiteljskog tjedna 17. svibnja u vrtiću će biti prikazan film Produkcije Z „Složna obitelj“, jer je obitelj kao ishodište ljubavi, brige, dobrobiti i zajedništva. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA