Otočki proizvodi i specijaliteti Ravnih Kotara za goste Slovenskog vikenda

Objavljeno: Nedjelja, 05. svibnja 2019. 08:58
Ocijeni
(0 glasova)

Za goste koji ovih dana borave u gradu Biogradu na Moru bezbroj je sadržaja, od onih sportsko rekreativnih, kulturno zabavnih, te gastronomskih, a sve u sklopu manifestacije „Slovenski vikend“.
Ovaj produženi biogradski vikend koji se primiče kraju ponudio je niz različitih sadržaja kako za goste iz Slovenije, tako i sve goste grada, a bogat i raznovrstan sadržaj za svaki od događanja vladalo je veliko zanimanje.
Posebno su puno pažnje privukli rekreativni sadržaji, utrka oko Biograda, šetnja do Fun parka, obiteljska vožnja biciklom, edukativni „lov na zlato“ i slične. No jednako tako posjetitelji su večernjim satima rado posjećivali brojne glazbene nastupe klapa, koncerte zabavne glazbe na otvorenoj pozornici u Gradskoj luci koji su se održavali svakodnevno.
Nakon sajma izvornih proizvoda u šatoru na glavnom mulu svoje proizvode ponudili su i otočani, a uz njih  boje, okuse i mirise predstavili su Ravni kotari. I dok su otočani uz svoja ulja, med, džemove, smokve te pripravke od bilja, nudili i fritule, ali i ručno izrađene nakit, Ravni kotari nudili su svoje delicije.
Tako su članovi KUD iz Benkovca, ponudili više vrsta vina, rakije, orahovače, te domaćeg viskija. Sve se to moglo kušati kao i maslinovo ulje ali i gotova pripremljena jela poput juhe od zdravih domaćih namirnica s velikim udjelom zelja. Poznati benkovački „svakober“ jelo je od suhe svinjetine s nekoliko vrsta divljeg bilja, a oni koji su ga kušali bili su više nego zadovoljni.
No najpoznatiji benkovački specijalitet svakako je „prisnac“ od puno domaćeg sira i dobrih domaćih jaja, te drugih sastojaka od kojih su neki tajna receptura starijih žitelja ovog područja.
Sve u svemu ponude nije manjkalo ni ovog vikenda i gosti su mogli biti više nego zadovoljni. I dok se još zbrajaju podaci pojačanog turističkog priliva ovog produženog vikenda, on je bez sumnje obilježio početak ovogodišnje turističke sezone u gradu Biogradu. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA