Velika pomoć malih ruku

Objavljeno: Utorak, 12. ožujka 2019. 07:18
Ocijeni
(0 glasova)

Da je šuma naše prirodno bogatstvo i da ju je kao takvu potrebno čuvati, čistiti ali i obnavljati znaju svi, pa tako i najmlađi Biograđani koji od najranijeg djetinjstva uče o njezinoj važnosti.
U biogradskom dječjem vrtiću velika se pažnja posvećuje prirodi pa su tako njegovi polaznici često uz more, obalu, šumu, gdje "na licu mjesta" provode u djelo naučeno u vrtiću, a koje vještine i tehnike će im itekako biti od višestruke koristi u životu.
Briga o Park šumi "Soline", koja se ovih dana uređuje, čisti i obnavlja izuzetno ja važna za grad Biograd na Moru i predstavlja pravo prirodno šumsko bogatstvo, koje se proteže u dužini od gotovo dva kilometra duž obale. Za skrb o ovom prirodnom bogatstvu nužna je zajednička briga i skrb Grada i gradskih tvrtki, no uz ostale čimbenike često se na tom planu angažira i domaći DVD "Biograd".
Nismo mi samo za gašenje požara već i za obnovu šume, točnije pošumljavanje koje je ovih dana upravo u tijeku, kazali su nam članovi dragovoljnog vatrogasnog društva koje smo zatekli u akciji pošumljavanja. No, ovom prilikom akterima DVD-a pridružili su se i najmlađi Biograđani, vrtićka skupina "Tigrići", te s velikim zanimanjem pratili način rada i dakako okušali se i sami na djelu. Na jednom predjelu Park šume Soline zasadili su piniju, poznatiju kao pinjol bor, a koje mladice je osigurao grad Biograd na Moru.
Uz svoju tetu Nikoletu i dragovoljne vatrogasce naučili su mališani ovom prigodom još ponešto od odraslih ali i boravili na svježem zraku, što također nije ni malo zanemarivo. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA