Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru

Objavljeno: Subota, 12. siječnja 2019. 11:08
Ocijeni
(0 glasova)

U povodu proslave i obilježavanju Dana grada Biograda na Moru i blagdana Sv.Stošije, njegove nebeske zaštitnice, u sportskoj dvorani biogradske srednje škole održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Biograda na Moru.

Sjednicu je u nazočnosti velikog broja uzvanika i gostiju, članova GV, te građana grada Biograda otvorio predsjednik GV Tonči Šangulin. Uz predstavnike gradskih vlasti, te brojne uzvanike među kojima i predstavnike gradova prijatelja iz zemlje i inozemstva, skupu su nazočili i Božidar Longin župan Zadarske županije, te njegovi zamjenici Šime Mršić i Šime Vicković.  Božidar Kalmeta predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije i pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a. Ante Babić zamjenik gradonačelnika grada Zadra, te  predstavnici općina Tkon, Sv.Filip i Jakov, Pakoštane, Benkovac, Polača i Pašman, kao i predstavnici gradova prijatelja, Slovenske Konjice, Tolfa, Zagreb, Žalec, Grubišno Polje, Belišće, Kraljevica, Zaprešić, Baja, Moravske Toplice i Radnje ob Dravi.

Sve nazočne pozdravio je Ivan Knez gradonačelnik grada Biograda, zaželjevši svima sretan Dan Grada i blagdan Sv.Stošije, te ovom prigodom govorio o razvoju i razvitku grada, njegovoj turističkoj orjentaciji ali i brojnim projektima u drugim drštvenim sferama, koji su u realizaciji ili će uskoro biti pokrenuti. Ova Svečana sjednica bila je prilika da se  zaslužnim građanima dodijele nagrade i priznanja kako je to i do sada bio običaj. Tako su godišnje nagrade GV grada Biograda za proteklu 2018. godinu, dobili Dobrovoljno vatrogasno društvo Biograd, za izniman doprinos razvoju vatrogastva i provedbi Programa javnih radova na poslovima održavanja javnih šumskih površina. Druga nagrada za proteklu 2018. godinu pripala je Športsko ribolovnoj udruži „Podlanica“ za iznimne rezultate u sportskom ribolovu u ekipnom natjecanju te osvajanju 1. mjesta na Državnom prvenstvu u kategoriji Obala-U 16, kao i vrijednom doprinosu u radu s najmlađim kategorijama sportskog ribolova.

Nagrada za životno djelo ove godine dodijeljena je Silviu Ferara. Nagrada u znak zahvalnosti i doprinos koji je ostvario za vrijeme Domovinskog rata vođenjem Centra za obavješćivanje Biograd ali i dugogodišnjem aktivnom djelovanju na drugim poljima, primjerice kroz Karnevalsku udrugu „Tome Krnjeval“.  Za različite ali jednako vrijedne zasluge dodjeljen je ovom prigodom i Grb grada Biograda. Ove godine dobili su ga: Davor Pešić, Petar Pešić, Mladen Pešić, Ivica Kapitanović, Gordana Kupus, Milivoj Bogdanić, Zvonko Dežnjak, Radoslav Dominis i Domagoj Pribilović.

Nagrade dobitnicima uručili su gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez i predsjednik Gradskog vijeća grada Tonči Šangulin. U ime nagrađenih gradu i gradskoj vlasti kao i građanima grada, zahvalio se Silvio Ferara, rekavši kako je lijepo primiti takvo priznanje u svojoj sredini, te istom prigodom čestitao svima Dan grada i blagdan Svete Stošije.

Na ovoj svečanosti u sportskoj dvorani biogradske srednje škole koja je bila popunjena do zadnjeg mjesta, zaorile su se i pjesme gostujućih i domaćih izvođača. Biogradska klape „Monada“ i gostujuće „Bunari“ iz Vodica, a potom i gosta večeri Mate Bulića. Nakon svečane sjednice susjednom hotelu „Adria“ upriličen je i prigodan domjenak i koncert ovoga kralja dijaspore čiji je nastup obradovao mnoge .J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA