05. kolovoza 2024.

19. Biogradska noć - Jedinstvenom dočeku svehrvatske Oluje nazočilo 25.000 posjetitelja

Zašto je Biograd na Moru među prvim turističkim odredištem u Zadarskoj županiji i šire, pokazala je i 19. Biogradska noć koju tradicionalno organiziraju Turistička zajednica i Grad Biograd uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja.
Biograd ubire plodove jedne od najboljih destinacija ne samo u Zadarskoj županiji, nego i šire. Bila je to spektakularna turistička fešta, jedinstveni doček svehrvatske Oluje, spektakl glazbe, delicija i vatrometa, koje je dobilo priznanje oko 25 tisuća posjetitelja.

Rivom je bilo umijeće proći
Program se odvijao od hotela Ilirija do trajektnog pristaništa. Kulturno-zabavnu i gastro večer na Rivi s blatskim tancem i plesom od boja otvorilo je Viteško udruženje Kumpanija iz Blata na otoku Korčuli. A na dvije pozornice kod Gradske uprave i u Staroj ribarskoj luci kod spomenika Obalac, nastupili su izuzetno raspoložena klapa Bunari te sastavi Berekini i Magazin.
Bilo je raznorazne ponude proizvoda kućne radinosti i OPG-a. A za svakog sladokusca ponešto. Pečene srdele i biogradska čučka – pašta fažol i bili su besplatni, dok su suhomesnati proizvodi, prisnac, soparnik i dr. delicije bile po povoljnim cijenama.

Nadnaravni morsko-zračni piroglazbeni vatromet
Nakon fascinantnog defilea s bengalkama osvjetljenih brodova pod dirigentskom palicom voditeljice programa Brankom Pelicarić, novinarke Radio BnM, ugasila su se vanjska rasvjeta. Sat prije ponoći nebo iznad Pašmanskog kanala u dramaturškom krešendu proparao je morsko-zračni piroglazbeni vatromet. Ekipa iz Pirotehnike Mirnovec rasvijetlila je Biogradsku noć, na oduševljenje publike na Rivi i onu preko mora na otocima.
Fascinantna završnica 14-minutnog vatrometa u zamamnom glazbenom ritmu Baby Lasange hita "Rim Tim Tagi Dim", a iznad brodova, brodica, jahti i naših glava na stotine tisuća svjetlećih odgovora. Ovo zaista treba doživjeti.
Velimir Brkić

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA