EU PROJEKT „Nije mi teško – zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu“

Grad Biograd na Moru je dana 03.12.2018. potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije za provedbu projekta „Nije mi teško – zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu“ prema Javnom pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Provedba programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom“.

Nositelj projekta je Grad Biograd na Moru, dok su sunositelji aktivnosti Općina Lišane Ostrovičke, Općina Pakoštane, Općina Polača i Općina Stankovci.

Projekt se provodi na području Grada Biograda na Moru te općina Lišane Ostrovičke, Pakoštane, Polača i Stankovci te obuhvaća 15 izobrazno – informativnih aktivnosti kojima će se sinergijom svih dionika postići podizanje razine svijesti stanovnika nositelja i sunositelja aktivnosti o odgovornom postupanju s otpadom.

U sklopu projektnih aktivnosti izradit će se letci, vodiči, plakati, oglasi i naljepnice za sprečavanje nastanka otpada i odgovorno postupanje otpadom, izraditi specijalizirana radijska emisija i spotovi o gospodarenju otpadom, uspostaviti mrežna stranica o gospodarenju otpadom, izraditi aplikacija za pametne telefone o održivom gospodarenju otpadom te će se održati nekoliko događaja poput javnih tribina, natjecanja, radionica i obilježavanja datuma vezanih za zaštitu okoliša.

Provedbom planiranih izobrazno – informativnih aktivnosti ostvarit će se cilj projekta a to je potaknuti javnost na sprečavanje nastanka otpada, odvojeno sakupljanje komunalnog otpada, kućno kompostiranje i ponovna uporaba predmeta.

Rezultat provedenih aktivnosti biti će educirano i informirano stanovništvo i provedene izobrazno – informativne aktivnosti.

Ukupna vrijednost projekta: 511.042,35 kuna

Ukupni prihvatljivi troškovi: 503.887,00 kuna

Iznos koji sufinancira EU: 428.303,63 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 26.10.2018. – 26.06.2020.

Kontakt osoba za više informacije: Hrvoje Raspović, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.strukturnifondovi.hr
http://ec.europa.eu/regional_policy/hr/funding/cohesion-fund/

 

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA