Poziv na besplatnu edukativnu radionicu "Korištenje postojećih agrarnih sirovina za vrhunske kozmetičke proizvode"

Objavljeno: Ponedjeljak, 04. rujna 2017. 08:38

Poštovani,

Lokalna akcija grupa "Laura" (www.lag-laura.hr) u suradnji sa tvrtkom Primitivance d.o.o. u Biogradu na Moru organizira besplatnu edukativnu radionicu pod nazivom "Korištenje postojećih agrarnih sirovina za vrhunske kozmetičke proizvode".

Edukacija je dio projekta "L’aventure en Primitivance" koji za cilj ima potaknuti male proizvođače na ekološku proizvodnju, certifikaciju i preradu već postojećih agrarnih sirovina u kozmetičke pripravke. Naime, trenutačno se, usprkos visokoj kvaliteti domaćih poljoprivrednih proizvoda te velikom potencijalu proizvođača u ruralnim sredinama, većina sirovina potrebnih za izradu prirodne kozmetike u Hrvatskoj uvozi.

Projekt pokretanja kozmetičkog brenda probne linije luksuznog seruma pri čijoj se proizvodnji koriste isključivo prirodne sirovine dalmatinskog podneblja prepoznat i podržan od strane ACT Grupe (www.act-grupa.hr), konzorcija društvenih poduzeća koji osnažuje ekosustav društvene ekonomije u Hrvatskoj. "L’aventure en Primitivance" jedan je od šest pobjednika i dobitnika potpore na natječaju "Pokreni nešto svoje" (www.pokreninestosvoje.hr) u 2017. godini, razvojnog programa ACT Grupe namijenjenog poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima čiji će projekti imati pozitivan utjecaj na društvo i/ili okoliš.

Edukativna radionica je namijenjena svim zainteresiranim OPG-ima i drugim malim (ekološkim) poljoprivrednim proizvođačima iz Zadarske i Šibenske županije, a održat će se u srijedu, 13. rujna s početkom u 19h u prostorijama LAGUR-a  "Lostura" (Šetalište kneza Branimira 32, Biograd na Moru, prizemlje Hotela IN). Predavanje će održati mr. sc. Srećko Gross, farmaceut, znanstvenik, inovator te strastveni maslinar s dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji prirodnih dijetetskih i kozmetičkih proizvoda.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svi zainteresirani/e za sudjelovanje trebaju se prijaviti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 06.09.2017. Broj sudionika/ca je ograničen zbog prostornih kapaciteta dvorane.

Veselimo se vašem dolasku, srdačan pozdrav.

Marija Tadić,
voditeljica projekta

LAG "Laura"
Šetalište kneza Branimira 2
23210 Biograd na Moru
00 385 (0)23 384 549

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA