Zadnji dan (osnovne) škole

Objavljeno: Subota, 16. lipnja 2018. 09:01
Ocijeni
(0 glasova)

Zadnji dan škole u biogradskoj osnovnoj školi obilježen je prigodnim druženjem učenika s učiteljima od kojih su neki razredi otišli na zajedničku šetnju, sladoled i slično.
No, posebnost su svakako učenici osmih razreda koji završavaju svoje osmogodišnje školovanje u osnovnoj školi te odlaze u različitim životnim smjerovima. Kao što je uobičajeno „osmaši“ su se za taj dan posebno pripremili, kako bi ovo zadnje druženje u okviru škole, ostalo u dugom i lijepom sjećanju.
Tako su za tu prigodu svi učenici njih osamdesetak iz tri osma razreda biogardske osnovne škole, obukli majice s posebno odabranim napisima i bojama, potpisivali su se i na majice jedni drugima, a imena i poruke, završila su na licima, nogama, rukama i slično.
Nakon škole, ludovanje (ali u okvirima pristojnog ponašanja) nastavilo se i na ulicama grada, jer samo jednom je kraj osmogodišnjeg školovanja i druženja u matičnoj osnovnoj školi.
Zadovoljni što je barem jedan dio obrazovanja iza njih, ne planiraju previše u prvih nekoliko dana u kojima će se u potpunosti odmoriti, a nakon toga slijede brige i odluke o upisima u srednju školu, od kojih neki već sigurno znaju što žele, dok mnogi od njih još razmišljaju, važu, propitkuju...
Sve u svemu nadamo se da su se dobro su se zabavili ovog zadnjeg dana, koji će im bez sumnje ostati u sjećanju za čitav život.
No, u sjeni osmaša i njihovih organiziranih oproštaja ostali su učenici 4. razreda. I oni se rastaju od svojih prijatelja i učitelja te polaskom u pete razrede više neće biti u dosadašnjem sastavu. Neki su to doživjeli emotivnije, a drugi ne. No, ova skupina koju smo sreli ispred školskog ulaza pokazala je da se želi sjećati tih prvih dana i druženja u nižim razredima. Pa sretno im svima bilo. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA