Biograd summer kolovoz 2019 1920x500

Godišnji koncert za Dan škole

Objavljeno: Petak, 25. svibnja 2018. 10:34
Ocijeni
(0 glasova)

Kao i ranijih godina biogradska osnovna škola prigodno obilježava Dan škole ali i skori završetak školske godine.
Naime, već niz godina ovo je prigoda da učenici sa svojim učiteljima pokažu što su tijekom godine radili i kakve rezulate postigli. U nizu takvih kulturnih događanja sinoć je u predvorju škole održan već tradicionalni "Godišnji koncert" učenika polaznika Glazbenog odjela biogradske Osnovne škole. Sve nazočne, izvođače i njihove mentore, te posjetitelje, među kojima najveći broj učeničkih roditelja, pozdravio je povodom Dana škole ravnatelj profesor Jordanko Miloš te svima zaželio ugodan boravak u glazbenom ozračju, što je ovaj program i potvrdio.
Nije potrebno posebno naglašavati da su mladi glazbenici bez sumnje iznimno talentirani, ali isto tako da iza vrsnih nastupa koji su bili evidentni, stoji naporan rad i volja, njih ali i njhovih učitelja. Pokazali su da se mogu nositi i s najtežim zadacima, što dokazuje i program koji je bio prilično zahtijevan, a koji su oni "majstorski odradili". Donosimo čitav program, autore, djela, ali izvođače i njihova imena jer su to ti mladi ljudi doista i zaslužili.
Tako slijede: I. Padovec-Monferin, koji je izvela Karla Gulan na gitari, učenica 3.razreda glazbene škole. Luha Vlahović-Puno Predznaka, izvela Lea Pešić na klarinetu učenica 1.razreda. B. Calatyud-Tango Argentino, izvela Petra Mlinarić na gitari 5. razred. M.Carassi-Anglaise, izveo Ante Galešić na gitari učenik 1. razreda. William Gillock-Fiesta, Jelena Ostojić na klaviru, učenica 3.razreda. Ružica sem bila-izvela je Magdalena Leovac na tamburi učenica 2. razreda. G.Gariboldi-Etida op.33.br 18., izvela Lana Žunić na flauti, učenica 5 razreda. Claude Debussy-Mali crnac, izvela Laura Pavičić na klaviru, učenica 5.razreda.Trad. Španjolska-Malaguena, izvela je na gitari Ana Vodopija, učenica 4. razreda. Edvard Grieg-Gade, izvela je Marie Belamarić, na klaviru učenica 6. razreda. Z.Dvoržak-Peppi scardes, izvela je Ana Deur na tamburi, učenica 6.razreda, dok je F.Burgmuller-Oluja, op 109.br 13.  također na klaviru izvela Kala Bošnjak učenica 5. razreda. Greensleeves, izveo je Luka Macuka na gitari, učenik 2. razreda. F.Tarrega-Ljubavna serenada izvela je na gitari Ema rašin učenica 5. razreda, a potom slijedi E.Cossetto-Pjesma Međumorja, koji je izvela Marija Kralj na klarinetu učenica 6. razreda. Još jedno djelo F.Burmullera, a to je-Les Sy op.109.br.15. koji je izvela na klaviru Nina Mušćet, učenica 4. razreda. V. Sojo-Galeron, na gitari su izvele Tea Tomašević i Cvita Mušćet, učenice 3. razreda. Potom smo imali prilike čuti i Narodnu-Šokačko kolo, koje su  izveli Ana Deur na bisernici, (6. razred), Magdalena Leovac na bugariji (2. razred) i Mate Jakovljev  na berdi, (učenik 5. razreda), a riječ je je dakako o razredima glazbene škole.
Za sam kraj koncerta Kvintet galzbene škole izveo je "Neka cijeli ovaj svijet" A. Kabilja iz mjuzikla "Jalta,Jalta", a koncertna priredba završila je Izvedbom M.Jacksona Billi Jean koju je izveo orkestar Glazbene škole. Recimo još ovom prigodom da su učitelji koji su tijekom godine radili s učenicima Ivan Andrijević, Ivana Barišić, Lucija Butina, Željko Dretvić, Ivan Šare, Alfred Trojan i Đurđica Vincetić dok je za  glavirsku pratnju bila zadužena Ivana Barišić.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA