U Gradskoj knjižnici započeo novi ciklus radionica

Objavljeno: Četvrtak, 08. ožujka 2018. 22:51
Ocijeni
(0 glasova)

U Gradskoj knjižnici grada Biograda početkom ove kalendarske godine, započeo je s radom novi ciklus radionica, kako za one najmlađe, tako i one malo starije, a koje su se već ranije pokazale kao vrlo zanimljive i korisne, te ne čudi što je zanimanje i za ovaj novi ciklus itekako veliko.

Brojne su teme koje se kroz takve radionice obrađuju a nova saznanja i spoznaje koje mališani kroz njih usvajaju pružaju djeci vještine neophodne za cjeloživotno učenje i pismenost, te djeca uz pomoć knjižničara, imaju priliku usvojiti nova znanja, razvijati kulturu čitanja, te ostvarivati potrebu i pravo na informaciju, učenje i kulturu, zabavu i osobni razvoj.

Novi ciklus Edukativno-kreativnih radionica koji je započeo polovinom siječnja namijenjen je djeci školske dobi, a radionice se održavaju svakog ponedjeljka u 17:30 sati i vrlo smo zadovoljni odazivom i zanimanjem za sudjelovanje u njima, kazala nam je voditeljica radionica Kristina Barbaroša. Program se ostvaruje kroz raznovrsne oblike rada temeljene na aktivnostima, sklonostima i interesima djece, a čije radove potom izlažemo u prostorijama knjižnice. Kroz takav vid rada djeca uz usvajanje novih znanja i kulturni razvoj, razvijaju i maštu, te kreativnost jer imaju mogućnost kreativnog izražavanja na različite načine primjerene njihovim sklonostima, primjerice, literarno, likovno, dramski i sl. Kako smo i ove godine uključeni u manifestaciju „Zadar čita“, a koja kao što je poznato potiče čitanje, a ove godine tema iste je „pismo“, ovom ćemo prigodom održati radionicu pod nazivom „Zagonetno pismo“ gdje će djeca uz prigodnu priču i igru moći nešto i naučiti o pismu kao sredstvu komunikacije te će se i sami okušati u pisanju kreativnog pisma. Nastavak radionica koje će uslijediti obrađivati će i niz drugih tema za koje će ako je suditi po dosadašnjem zanimanju uvijek biti zainteresiranih, zaključila je voditeljica Barbaroša. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA