Zavičajni muzej u petak obilježava manifestaciju NOĆ MUZEJA '18

Objavljeno: Srijeda, 24. siječnja 2018. 08:16
Ocijeni
(0 glasova)

U Zavičajnom muzeju Grada Biograda i ove će se godine prigodno obilježiti "Noć Muzeja".

Riječ je manifestaciji koja se već 13. godinu za redom provodi zadnjeg petka u mjesecu siječnju i to u većini gradova naše zemlje. Grad Biograd odnosno Zavičajni muzej grada, sudionik je ove svehrvatske manifestacije već niz godina, a svake godine, pa tako i ove, nastoji  predstaviti i bolje približiti bogato muzejsko blago što većem broju posjetitelja. U tu svrhu osmišljen je zanimljiv i raznovrsni program koji će u noći muzeja 26. siječnja trajati od 19.00 do 24.00. 

Za sam početak obilježavanja ove manifestacije već u 19 sati u prostorijama muzeja predviđeno otvorenje likovne izložbe pznatog likovnog umjetnika, pedagoga i likovnog kritičara prof. Borisa Žuže. Nakon toga u vremenu 20.00-22.00 sata održati će se Radionica - izrada predmeta na lončarskom kolu, a čije voditeljice su Zdenka Vrgoč i Kristina Ivković, restauratorice – konzervatorice. Posebna zanimljivost je da će na radionici moći sudjelovati posjetitelji Noći muzeja, te se i sami okušati u izradi. U sklopu programa tijekom čitave večeri biti će upriličeno razgledavanje postavljenih izložaba i stalnog muzejskog postava uz mogućnost stručnoga vodstva.

Uz prigodno druženje uz sokove i kolače biti će osigurano i gledanje na TV-u prijenos polufinala Europskog rukometnog prvenstva. Ulaz je dakako slobodan poručuju iz muzeja, te svakako valja iskoristiti priliku za, šetnju, razgledavanje i druženje.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA