Biograd summer 2806 2018 web banner

Počela nova školska godina

Objavljeno: Ponedjeljak, 04. rujna 2017. 13:01
Ocijeni
(0 glasova)

Kao u čitavoj zemlji, jutros je školsko zvono oglasilo početak nove školske godine i u biogradskoj osnovnoj školi. Rijeka učenika slila se u ranim jutranjim satima isprede škole, a među njima i znatan broj prvašića koji su uglavnom bili u pratnji roditelja ili drugih odraslih osoba.
Ove godine upisano je u prve razrede 69 učenika i to u matičnoj školi u Biogradu, dok je u područnoj školi u Raštanima Gornjim upisano osam, a u Tkonu na otoku Pašmanu šest prvašića. Sve prvašiće i njihove roditelje pozdravio je ravnatelj škole prof. Jordanko Miloš, a dobrodošlicu im je zaželjela i psihologinja prof. Danica Dominis. Prigodnim riječima obratili su se mališanim i njihovim roditeljima naglašavajući kako škola nije bauk, te da se suradnjom i zajedništvom djece, roditelja te stručnog tima s kojim škola raspolaže mogu prevladati svi eventualni problemi, koji se tijekom školovanja mogu pojaviti. Profesor Miloš naglasio je i problematiku koja je već niz godina prisutna, a to je okoliš škole, neregulirana prometna i parkirališna problematika, a što je od velike važnosti za sigurnost učenika. I ove školske godine očito ćemo biti prisiljeni boriti se za bolje uvjete rada u našoj školi, istaknuo je on.
Od ukupnog broja novo upisanih učenika formrana su tri razreda, a njihove učiteljice su  Vanja Peraić Mikas, Dijana Milovac i Ines Bogdanić. Tako će se ove školske godine u biogradskoj osnovnoj školi obrazovati ukupno oko 660 učenika od prvog do osmog razreda. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA