Biograd summer 2806 2018 web banner

Obilježen Međunarodni dan mladih

Objavljeno: Nedjelja, 13. kolovoza 2017. 00:11
Ocijeni
(0 glasova)

Kao i ranijih godina Međunarodni dan mladih 12. kolovoza prigodno je obilježen u Gradu Biogradu na Moru. Savjet mladih Grada Biograda na Moru povodom obilježavanja ovog Međunarodnog dana upriličio je kulturno zabavni program na biogradskoj rivi, odnosno Ribarskoj luci.
Ovo je već deveta godina za redom da se na simboličan način u našem gradu obilježava ovaj dan, kazala nam je Angela Šarić predsjednica Savjeta mladih grada Biograda na Moru. Do sada smo za ovaj dan ostvarivali suradnju sa brojnim udrugama na području grada ali i šire, te često ugostili kolege iz drugih hrvatskih gradova. Ove godine na žalost nemamo goste, no počastili smo prolaznike tipičnim dalmatinskim slasticama, fritulama i kroštulama, a istom prigodom dijelili smo bedževe s znakom Savjeta mladih kao poklon odnosno suvenir, kazala je ona. Ovaj dan koji se obilježava u čitavom svijetu namijenjen je populaciji koja čini trećinu ukupnog svjetskog stanovništva. Mladi su društvena skupina koju u Republici Hrvtaskoj, prema Nacionalnom programu djelovanja za mlade, čine svi građani Republike Hrvatske u dobi od15. do 29. godina. Međunarodni dan mladih prilika je za ukazivanje na potrebe mladih i njihova prava. Diljem svijeta povodom toga dana održavaju se razne tribine o nezaposlenosti mladih, koncerti i druga kulturno zabavna događanja ali i humanitarne akcije koja uključuju sudjelovanje mladih, njihovih udruga i državnih institucija, zaključila je predsjednica Šarić.
Ovom događanju u Ribarskoj luci svoj doprinos uz članove Savjeta mladih dali su i voditeljica BnM radija Branka Pelicarić ali i domaći glazbenici „Škabelin band“ te mlada pjevačica Lana Orlović, koji se uvijek rado odazivaju na brojne kulturne, a posebno humanitarne nastupe.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA