U Zagrebu potpisan Ugovor o građenju stanova POS-a u Biogradu na Moru

Objavljeno: Petak, 19. svibnja 2017. 13:47
Ocijeni
(0 glasova)

U prostorijama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u Zagrebu 17. svibnja 2017. godine je potpisan ugovor s izvođačem radova za izgradnju šest građevina sa 36 stanova iz Programa POS-a u Biogradu na Moru.
Ugovor o izgradnji potpisali su direktor APN-a Goran Bradić i predstavnik tvrtke Centrogradnja d.o.o. iz Zagreba, koja će izvoditi radove.
- Vrijednost navedenog ugovora o građenju iznosi 8.578.999,98 kuna bez PDV-a, rekao je Goran Bradić.
U Biogradu se grade stanovi za mlade ljude koji će na financijski povoljniji način doći do svoga jeftinijeg krova nad glavom.
- Na ovom primjeru vidljivo je kako se projekti učinkovito realiziraju ukoliko postoji dobro usklađena vertikala, u ovom slučaju Grad Biograd, APN agencija i nama nadređenog Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja ministra Lovre Kuščevića, naglasio je Burić.
Građevine se sastoje od prizemlja i dva kata (P+2K), a svakom stanu pridruženo je i po jedno parkirno mjesto.:
- Izgradnja zgrada, njihovo opremanje komunalno-opskrbnom infrastrukturom i priključcima te predaja APN-u trebali bi uslijediti 540 dana, odnosno 18 mjeseci od dana uvođenja u posao, kazao je Bradić.
Danom uvođenja u posao smatra se datum upisa glavnog nadzornog inženjera u građevinski dnevnik, kojim se konstatira da je izvođač pravovremeno izvršio iskolčenje i prijavu gradilišta nadležnom tijelu graditeljstva.
- POS-ove zgrade će se graditi u gradskoj četvrti  Donja Granda, odmah do dvije nove zgrade za hrvatske vojne invalide Domovinskog rata, naglasio je gradonačelnik Ivan Knez te je nastavio:
- Dosad smo proveli dva javna natječaja na koja se javilo ukupno 79  zainteresiranih, a pri završetku je i treći javni natječaj, ističe  Knez dodajući kako se na natječaj mogu javiti i zainteresirani koji žive izvan područja Biograda.
Na području Grada Biograda ovakav vid stambenog zbrinjavanja pokazao se potrebnim i iznimno zadovoljavajućim, a što se dokazuje iskazanim velikim interesom u svakom od provedenih natječajnih postupaka.
- Mogli bi izgraditi i 150 stanova, međutim realno je da u konačnici izgradimo ukupno oko 60 stanova, mišljenja je Knez.
Prvi stanovi iz POS-a su izgrađeni još davne 2006. godine. Dodijeljena su 22 stana, odnosno izgrađene su tri zgrade na biogradskom predjelu Granda.
- Smatramo da je to jedan od najpovoljnijih načina stambenog zbrinjavanja prvenstveno mladih obitelji te osoba koje silom prilika žive kao podstanari, zaključuje Ivan Knez.

Dodatne informacije

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru