Akcija čišćenja park šume Soline

Objavljeno: Utorak, 16. svibnja 2017. 08:51
Ocijeni
(0 glasova)

Proteklog tjedna provedena je još jedna akcija koju biogradsko Gradsko društvo Crvenog križa upriličilo u sklopu projekta "Crveni križ u plavom okviru".
U ovoj akciji čišćenja sudjelovalo je 30-ak volontera članova Gradskog Crvenog križa, Gradske udruge za očuvanje okoliša "Hipocampus", te članova Udruge umirovljenika grada Biograda. Svoj dprinos ovoj akciji dalo je i planinarsko društvo "Belveder" koje je za sve sudionike pripremilo zahvalni obrok. U akciji je očišćen dio Park šume Soline uz šetnicu, te priobalje plaže "Dražica". Cilj ovoga projekta je razvijanje pozitivnih navika očuvanja okoliša i postupanja s otpadom, kazala nam je ravnateljica biogradskog Crvenog križa Franka Troskot. Kako bismo i mi pridonijeli podizanju svijesti javnosti o potrebi očuvanja biološke raznolikosti priobalja odlučili smo se organizirati ovu ekološku akciju te na taj način osvijestiti javnost o potrebnoj brizi za zaštitu prirode, a posebno mora i podmorja.

Ova akcija provodi se u Tjednu Crvenog križa, a sam projekt "Crveni križ u plavom okviru" financira se iz sredstava Hrvatskog Crvenog križa. U sklopu akcije volonteri su prikupljali suhe grane, lagani otpad poput papira najlon vrećica, boca i ambalaže od hrane, mlijeka, čipsa i slično. Svi sudionici dobili su na dar i majicu s logom Crvenog križa, te se uz zahvalni obrok družili nakon rada. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru