Promocija knjige autora Tomislava Bašića SINOVI SVETOG JOSIPA, u Zavičajnom muzeju Biograd na Moru, 03. 05. (petak) 2019. godine

Objavljeno: Četvrtak, 02. svibnja 2019. 07:40
Ocijeni
(0 glasova)

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati vas na predstavljanje knjige hrvatskog branitelja, dragovoljca HOS-a, autora Tomislava Bašića SINOVI SVETOG JOSIPA!

U Zavičajnom muzeju Biograd na Moru, 03. 05. (petak) 2019. u 19. 00 sati

- Priča je to o nas šest koji smo nakon Rujanskog rata htjeli ići u vojsku, iako nismo služili vojni rok. Čitali smo u novinama o HOS-u i prijavili se za služenje u toj jedinici, jer se tada dokumentacija teško mogla provjeravati – priča Bašić početak ratnog puta kojeg detaljno opisuje u romanu.
Sve su činjenice, događaji, lica i izjave u romanu istiniti, dodaje, pa ga je mogao napisati i kao znanstveni rad, ali ipak se odlučio na ovu formu da bi je lakše približio čitateljima.
- Kako u HOS-u nikad ne znaš gdje ćeš završiti i koliko će to trajati, bili smo umorni od tih lutanja pa smo se odlučili vratiti kući, u legendarnu 113. brigadu – nastavlja autor koji u romanu o sebi piše u trećem licu.
Osim ratnog puta šestorice prijatelja, u Sinovima svetoga Josipa autor je opisao i istinitu ljubavnu priča koja vjerno dočarava neizvjesnost rata.
- Roman 'Sinovi svetog Josipa', hrvatskog dragovoljca Domovinskog rata i pripadnika HOS-a Tomislava Bašića, temeljen na njegovim sjećanjima, zbog autentičnosti likova i događaja ujedno je i memoarsko gradivo o Domovinskom ratu. Uz literarne odlike, to je njegova dodatna vrijednost jer je, uz primarne povijesne izvore, za utvrđivanje i istraživanje povijesnih činjenica iznimno važno prikupljanje i objavljivanje memoarskog gradiva.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA