Brojna događanja u sklopu Slovenskog vikenda

Objavljeno: Ponedjeljak, 29. travnja 2019. 14:54
Ocijeni
(0 glasova)

U gradu Biogradu nastavljaju se prigodna sportsko rekreativna, kulturna i zabavna događanja koja su dio manifestacije „Slovenski vikend“.
Tako je primjerice nedjelja bio dan za sport i rekreaciju dok je u večernjim satima uz prigodan glazbeni program najavljen i početak turističke sezone u gradu Biogradu. Lijepo vrijeme privuklo je već u prijepodnevnim satima veliki broj gostiju ali i domaćih žitelja na biogradsku rivu gdje se ovih dana stalno nešto događa.
Uz štandove izlagača na kojima se nude domaći autohtoni proizvodi tu su i organizirani programi a nedjelja je bila „rezervirana“ za rekreaciju i sportska natjecanja. Za mnoge slovenske ali i druge domaće i strane turiste koji ovih dana borave u gradu, bio je to  izazov i prilika za obiteljsko druženje na svježem morskom zraku te je i broj natjecatelja bio na zavidnoj razini.
Vožnju biciklom iskoristili su i domaći žitelji, a među njima i dogradonačelnik grada Biograda Marijan Stopfer. U poslijepodnevnim satima održana je još jedna sportska utrka, a to je već prepoznatljivi  Biograd run, rekreativna utrka u dvije kategorije. Za one mlađe i početnike mogla se odabrati utrka od jednog kilometra kroz grad Biograd, a za one malo starije, iskusnije ili sudionike s većim iskustvom ,trčala se utrka u dužini od deset kilometara.
Svi natjecatelji zaslužuju nagrade i priznanja kao i zajednički obrok koji im je nakon utrke poslužen na glavnom mulu gdje su najuspješnijim dodijeljene i medalje. Velika „teča“ rižota od morskih plodova koju su pripremili djelatnici „Ilirije d.d.“ brzo je nestala kao i drugi specijaliteti koji su se također nudili na istom prostoru.
Rekreacija, druženje i zabava bili su obilježje ovog nedjeljnog druženja a tako će biti i u nastavku tjedna sve dok traje slovenski vikend koji dakako i nije samo slovenski već svih turista odnosno gostiju grada Biograda.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA