Županijska smotra plesa učenika osnovnih škola

Objavljeno: Četvrtak, 04. travnja 2019. 08:09
Ocijeni
(0 glasova)

Osnovna škola Biograd već petu godinu za redom domaćin je smotre plesnih skupina osnovnih škola s područja Zadarske županije, ponosno je istaknuo u svom pozdravnom govoru ravnatelj biogradske osnovne škole prof. Jordanko Miloš.
I ove godine imali smo veliki odaziv za sudjelovanje na smotri no na žalost zbog strogih kriterija nismo mogli prihvatiti sve zainteresirane. Tako smo ove godine ugostili osam škola s područja naše županije, a na smotri je u konačnici nastupilo 12 plesnih skupina. Mladi plesači i njihovi mentori pokazali su što su kroz svoje izvanškolske aktivnosti tijekom godine radili a rezultati toga rada, uloženog truda i vremena, ostaju na procjenu posjetiteljima, koji su ovom prilikom napunili prostor školske sportske dvorane biogradske osnovne škole.
Da je ples univerzalni ljudski jezik koji razumije cijelo čovječanstvo, to nam je dakako svima poznato. No, on je kako neki kažu radost, terapija i put prema sebi samom. No, plesom se doista može puno toga iskazati a jedna od najljepših izreka o plesu je i ona fizičara Alberta Einsteina koja glasi „Plešemo dok se smijemo, plešemo dok plačemo, plešemo iz ludila, plešemo iz straha, plešemo za nadu, za vrisak. Jer mi smo plesači, mi kreiramo snove .“
Kao i svaka umjetnost tako je i ples nešto što oplemenjuje, nešto što se voli ali isto tako nešto za što svaka jedinka mora imati i određeni talent. Da mladi plesači, osnovci i njihovi mentori koji marljivo treniraju u svom školskim okruženju imaju i jedno i drugo najbolje je pokazala ova smotra. Najrazličitije koreografije i vrsno izvedene točke bile su pravo zadovoljstvo za posjetitelje koji su njihov talent, trud i zalaganje nagradili velikim i zasluženim pljeskom. Svim plesnim skupinama sudionicama ove smotre i školama iz kojih dolaze ravnatelj biogradske osnovne škole prof. Jordanko Miloš uručio je zahvalnice za sudjelovanje uz najbolje želje za daljnji uspješan rad te ih pozvao  na ponovni susret s novim plesovima i koreografijama i do godine. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA