Prigodno obilježen "Dan narcisa"

Objavljeno: Subota, 23. ožujka 2019. 16:38
Ocijeni
(0 glasova)

Kao i u brojnom sličnim prilikama građani grada Biograda podržali su akciju „Dan narcisa“ koja se ove godine provodi pod motom „Kap dobrote-ocean zdravlja“.
Ova već tradicionalna javno zdravstvena akcija koju provodi Hrvatska liga za borbu protiv raka i Udruga Europa Donna, posvećena je oboljelima od raka dojke. Cvijet narcisa koji se tom prilikom daruje podsjeća na proljeće, svijetlo i novi početak, a na taj se način pomaže osvijestiti potreba brige za zdravlje. Rano otkriveni rak je izliječiv, a ako ga moramo liječiti, učinimo to zajedno na najbolji mogući način poručuju organizatori.
U ovogodišnjoj javnozdravstvenoj akciji na našem području zajedno s Zavodom za javno zdravstvo Zadar, zadarske Lige za borbu protiv raka, sudjeluju i Udruge žena otoka Ugljana, Pašmana, Vira te gradova Benkovca, Nina i Biograda na Moru.
Biogradskoj akciji značajan doprinos dali su i aktivisti Gradskog društva Crvenog križa, čiji su mladi volonteri za vrijeme trajanja akcije dijelili građanima prigodne brošure. Kupovinom narcisa prikupljaju se dobrovoljni prilozi građana, a koji svake godine imaju drugu namjenu.
Ovogodišnja prikupljena sredstva od prodaje narcisa namijenjena su za kupnju aparata za zračenje onkoloških bolesnika i dodatnu opremu odjela u Poliklinici zadarske bolnice. Zdravlje je bez sumnje najdragocjenije bogatstvo, pomozimo i čuvajmo ga zajedno, poruka je organizatora i volontera koji su se angažirali u ovoj hvale vrijednoj akciji „Dan narcisa“. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA