Predavanje o hrvatskim spisateljicama 19. i 20. stoljeća

Objavljeno: Četvrtak, 07. ožujka 2019. 11:21
Ocijeni
(0 glasova)

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, biogradska Gradska knjižnica upriličila je prigodno predavanje pod nazivom „Hrvatske književnice od 19.do 21. stoljeća“.
Predavanje će održati profesorica dr.sc. Kornelija Kuvač-Levačić  s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru. Kod samog spomena tog razdoblja u našoj književnosti nama starijima naviru sjećanja na školske dane i lektiru ali i ona djela koje rado čitamo i danas u zreloj dobi. Među prvima svakako nam na pamet  padaju brojna imena poput Ivane Brlić Mažuranić, Marije Jurić Zagorke, Zlate Kolaroić-Kišur, Vesne Parun, Irene Vrkljan, Slavenke Drakulić, Višnje Stahuljak, te  dakako Julijane Matanović, kao i mnogih drugih koje su bez sumnje višestruko obilježile spomenuto razdoblje u hrvatskoj književnosti. Stoga bez obzira na koncepciju predavanja i odabiru spisateljica i njihovih djela, vjerujemo da će ono biti zanimljivo za sve posjetiteljice.
Ovo predavanje održati će se u prostorijama Gradske knjižnice grada Biograda u četvrtak 7. ožujka s početkom u 18 sati. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA