Biograd summer kolovoz 2019 1920x500

Tjedan braka u Gradskoj knjižnici Biograd

Objavljeno: Srijeda, 06. veljače 2019. 13:24
Ocijeni
(0 glasova)

Kako je mjesec veljača bogat inicijativama koje slave život, posvećenost, predanje, ljubav i vjernost, (primjerice Dan bolesnih, Dan zaljubljenih i slično) tako je u njoj svoje mjesto našla u svijetu kao i kod nas sve poznatija manifestacija "Tjedan braka".
Biogradska Gradska knjižnica odlučila je ove godine biti sudionik spomenute manifestacije, koja se odvija kroz promicanje događaja sa svrhom poboljšanja kvalitete bračnih odnosa i njihovog pozitivnog utjecaja na razvoj društva. S obilježavanjem ovog tjedna započeli su Richard i Maria Kane u Velikoj Britaniji 1997. godine, a od tada se ta manifestacija koja traje od 7. do 14. veljače obilježava u više od tridesetak zemalja svijeta s preko 2 milijuna sudionika.
Gradska knjižnica Biograd uključila se ove godine u obilježavanje ovog tjedna, te osmislila prigodan, zanimljiv i raznovrstan program. Tu su primjerice prigodna predavanja, radionice, izložba, te besplatan upis bračnih parova u knjižnicu. Među zanimljivija predavanja  je i ono doc.dr.sc. Ivane Macuka pod nazivom "O privlačosti i ljubavi: odabir partnera i razumijevanje ljubavi" predviđeno za 12. veljače s početkom u 18 sati. Tu su potom i tematske radionice, te Izložba, točnije odabir i ponuda knjiga u vitrinama knjižnice, a koje obrađuju navedenu tematiku.
Kroz ovakve sadržaje nastoji se promovirati tjedan braka, osnažiti parove i veze, te ukazati na nužnost ljubavi ali i zajedništva, razumijevanja i slično. Stoga svakako valja "zaviriti" u Gradsku knjižnicu u vrijeme održavanja manifestacije "Tjedan braka" između 7. i 14. veljače, te vidjeti, čuti, a možda i naučiti nešto novo što zasigurno svima nama može biti od koristi. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA