Biograd summer kolovoz 2019 1920x500

Dan mimoza obilježen i u gradu Biogradu

Objavljeno: Nedjelja, 20. siječnja 2019. 14:49
Ocijeni
(0 glasova)

Dan mimoza, nacionalni je dan posvećen prevenciji raka vrata maternice kod žena, koji u Hrvatskoj već niz godina uspješno provodi liga Liga za borbu protiv raka.

Ovaj dan proigodno je obilježen i u gradu Biogradu gdje Ispostava zadarske Lige za borbu protiv raka uspješno djeluje već nekoliko godina. Mimoze ali i drugi prigodni sadržaji bili su obilježje ovoga dana u prostoru biogradskog Bure-centra, gdje se  održavao susret aktivistica, članica Lige i posjetitelja centra. Na štandu koji je za tu prigodu postavljen nudile su se mimoze, a dobrovoljni prilozi biti će uplaćeni na račun za kupnju aparata za zračenje Zadarske bolnice, kazala nam je Ljubica Wagner predsjednica biogradske ispostave Lige za borbu protiv raka zadarske županije.

Na štandovima kao što vidite, uz mimoze nudimo i edukacijske brošure, te savjete i sve informacije koje mogu biti od koristi, a  koje jednostavno valja znati. Rezultati takvih edukacija pokazali su da da one imaju efekta jer je broj oboljelih ove godine znatno manji od ranije, što svakako raduje.

U sklopu rada mi na našem području imamo i takozvanu „posudionicu“ koja raspolaže sa različitim pomagalima za oboljele. Tako primjerice i sada nudimo na posudbu jedan bolnički krevet koji nekome može uvelike pomoći i olakšati. Prednost naše ispostave je u tome što smo u direktnim kontaktima s ljudima te su svi naši aktivisti uključeni u njezin rada „na terenu“ da tako kažem.

Posebno moram pohvaliti naše aktivistice jer su vrlo angažirane, a kao primjer istakla bih našu članicu Đurđicu koja je „odvozila“  biciklijadu od Pakoštana oko Vranskog jezera do Draga u dužini od 40 kilometara. A da su vrlo angažirane pokazuje i ovo druženje gdje je upriličena i tombola, a zgodici su uradci naših članica, njihovi proizvodi, ručni radovi, knjige i slično.

Doista sam ponosna na njih i pravo mi je zadovoljstvo surađivati s takvom ekipom. Svi imaju i optimističan stav i toplu riječ kada je potrebno, a to su najbolji pokazatelji da nikada ne treba klonuti duhom.Svakako ovom prigodom zahvaljujemo sponzorima Bure comercu, koji nam besplatno ustupaju svoj prostor za održavanje ovakih i drugih sličnih aktivnosti, a također i cvjećarni Lantana te pečenjari Gospić,koji uvijek daruju nešto za tobolu, pa je tako bilo i ovom prilikom, zaključila je Wagner.J.F.

Foto galerija

View the embedded image gallery online at:
http://biogradnamoru.hr/novosti/1184-dan-mimoza#sigProId4437a3bba0

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA