Biograd summer kolovoz 2019 1920x500

"Božić u mome mistu"

Objavljeno: Petak, 30. studenoga 2018. 11:44
Ocijeni
(0 glasova)

Pod nazivom „Božić u mome mistu“ započinju predblagdanska božićna događanja u gradu Biogradu. Nakon ukrašavanja grada, gradskih ulica i trgova, slijede priredbe i već tradicionalni sajmovi uoči samog Božića, zbog čega će Centralni park našega grada i ove godine poprimiti izgled Božićne bajke. Dva veća sajma od kojih prvi 15. prosinca, a drugi 22. prosinca ključna su događanja koja će obilježiti ovo predblagdansko razdoblje u našem gradu.

Program sajmova i događanja koncipiran je tako da se tijekom čitavog dana odvijaju prigodne manifestacije i to u prijepodnevnim satima za najmlađe, a u večernjim i za sve ostale. Tako će u subotu 15. prosinca program započeti već u deset sati prije podne, a u njemu će sudjelovati najmlađi Biograđani. Mališani će se moći natjecati u starim tradicijskim igrama poput skakanja u vrićama, nošenju kuglice u žlici, limbu i slično, a u glazbenom djelu programa nastupit će plesna skupina "Zuzu Show Danse". Predviđen je i posjet ekipe Snježnog kraljevstva, a za one koji to žele biti će upriličen i face painting, odnosno bojenje lica.

Ove godine u program događanja uključila se i Gradska knjižnice, te će ovom prigodom na sajmu njezini djelatnici čitati djeci božićne priče, dok će u večernjim satima na štandu prodavati knjige po iznimno niskim cijenama. Uz to, na  štandovima u večernjim satima u ponudi će se naći autohtoni domaći proizvodi, hrana i piće te darovni program, božićni ukrasi i druge rukotvorine koje će ponuditi biogradski proizvođači, udruge i društva, a za zabavu će biti zadužen "Rokatinski Band".

Za onaj drugi predbožićni sajam u subotu 22. prosinca nastavlja se isti scenarij. Naime, u jutarnjim satima nastupi najmlađih, a uz posjet Mickey i Minnie Mause, svoj dolazak najavili su i Djeda Mrazovi i Tete Mrazice, a za zabavu ove večeri zadužena je grupa Zaratino.

Svakako još valja napomenuti da će i ove godine u sklopu programa u parku boraviti i poni, a koga će mališani moći jahati ili se slikati s njim. U brojnim nastupima za djecu i odrasle sudjelovati će veliki broj mladih Biograđana polaznika dječjeg vrtića Biograd, biogradske osnovne škole, mažoretkinja, te društva "Naša djeca". Svi oni imati će priliku pokazati svojim sugrađanima, što sve znaju i umiju, a to svakako nije malo. Stoga vrijedi posjetiti ove sajmove i barem pljeskom nagraditi vrijedne sudionike programa, ali i uživati u božićnom ozračju koga zasigurno neće manjkati. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA