Biograd summer kolovoz 2019 1920x500

4. Fotoradionica "Svijet u bojama" u našem gradu

Objavljeno: Ponedjeljak, 29. listopada 2018. 11:33
Ocijeni
(0 glasova)

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i Grada Biograda upriličena je još jedna u nizu radionica  "Svijet u bojama" u našem gradu. Ovo je četvrta po redu foto radionica u gradu Biogradu, a nakon osnovnih i srednjih škola u njoj su sudjelovali djelatnici ustanova u gradu Biogradu na Moru.
U ovoj radionici fotografije koja je trajala pet dana sudjelovalo je devet polaznika, a susret s foto aparatom i tajnama zanata približili su im stručni i iskusni voditelji Sanja Grgić Ćurić i Nikola Ćurić. Kroz rad radionice polaznici su naučili, obnovili ili proširili znanja o fotografiji, njezinom nastajanju i konačnom dojmu koji ona ostavlja na gledatelja. Snimali smo po gradu, posjetili Vransko jezero i Vidikovac…kazala nam je voditeljica Sanja Grgić Ćurić. Obilježja ove radionice su što je uz panoramu, arhitekturu i portrete posebna pozornost posvećena detaljima. Jako smo zadovoljni polaznicima jer su pokazali doista puno ljubavi za fotografiju i volje da ju usavrše, što je najvažnije.
Među brojnim fotografijama koje su nastale kroz rad radionice izabrali smo 40-ak koje smo izložili na izložbi u prostorijama Zavičajnog muzeja grada. Ovom prilikom zahvaljujemo dobroj suradnji gradu  Biogradu i Pučkom otvorenom učilištu, kao i biogradskom Zavičajnom muzeju, jer u ovaj grad doista dolazimo sa velikim zadovoljstvom, kazala je voditeljica Ćurić.
U radionici su sudjelovali Bernard Vlaović, Jurica Vidaković, Goran Fuzul, Hrvoje Raspović, Ana Nimac, Tereza Ražnjević, Antonio Mikulić i Ana Balaš. U znak zahvalnosti za voditeljicu i njezin nesebičan trud našao se i buket cvijeća. Ovu izložbu u nazočnosti sudionika, voditelja radionice, ravnatelja muzeja i Pučkog otvorenog učilišta otvorila je dopredsjednica Gradskog vijeća grada Biograda na Mmoru Ivana Stamičar. Izložene fotografije mogu se pogledati u prostorijama muzeja, a nakon zatvaranja izložbe one će pripasti njihovim autorima, naglašeno je ovom prigodom.
Valja još dodati da su svi sudionici dobili zahvalnice za sudjelovanje u radionici, a od radova ove, ali i ranijih radionica održanih u gradu Biogradu tiskan je u nakladi Pučkog otvorenog učilišta i kalendar za 2019. godinu. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA