Biograd summer kolovoz 2019 1920x500

Solidarnost na djelu pod nazivom "Ne dvoji, za drugoga izdvoji"

Objavljeno: Ponedjeljak, 15. listopada 2018. 08:18
Ocijeni
(0 glasova)

I ove godina Hrvatski Crveni križ zajedno sa svojim društvima provodi jubilarnu humanitarnu akciju pod nazivom "Ne dvoji, za drugoga izdvoji".
Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva namijenjena najpotrebitijim građanima Hrvatske. Pod spomenutim sloganom ovoj najvećoj humanitarnoj akciji u nas pridružilo se i Gradsko društvo Crvenog križa grada Biograda.
Tako su djelatnici biogradskog Gradskog društva organizirali akciju u prostorijama trgovačkog centra "Bure", a  odaziv je bio više nego zadovoljavajući. Ova akcija jedna je u nizu naših aktivnosti čiji je cilj podizanje svijesti građana o važnosti doniranja hrane osobama slabijeg imovinskog statusa, kazala nam je Franka Troskot, ravnateljica biogradskog Gradskog društva Crvenog križa. Proveli smo ju u pomoć našeg podmlatka Crvenog križa ali i velikog broja volontera, od čega veliki broj mladih što nas doista raduje.
U akciji su se kao što je već poznato prikupljale namirnice kao što su ulje, brašno, šećer, riža, tjestenina, sol, riblje i mesne konzerve, konzerve graška i drugog povrća, marmelada i sl. Sve to na način da kupci koji kupuju u centru u posebnu košaru ubace i neku od spomenutih namirnica i doniraju u tu humanu namjenu.
Naši mladi volonteri nudili su kupcima centra letke, te ih upoznali s načinom i ciljem doniranja. Svakako valja kazati da će ova košara s oznakom "Ne dvoji, za drugog izdvoji" u prostoru Bure centra biti postavljena i narednih dana, te će se vjerujemo skupiti još dosta namirnica za potrebite, zaključila je ravnateljica Troskot.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA