Edukativno igralište za najmlađe

Objavljeno: Četvrtak, 11. listopada 2018. 07:52
Ocijeni
(0 glasova)

Dječja igrališta i zabavišta na otvorenom prostoru svakoga grada najbolji su dokaz koliko se brine i skrbi o onima najmlađima.
No, kako to često biva nema uvijek odgovarajućih prigodnih prostora, sredstava za izgradnju i opremu, a najčešće ni inicijative i dakako dobre volje koja kako kažu "brda pokreće". Ni naš grad nije izuzetak što se tiče slobodnih i adekvatnih prostora za takva igrališta, a njihov nedostatak evidentan je posebno u samom centru, odnosno staroj gradskoj jezgri.
Svjesni toga kao i činjenice da do nekog većeg i sveobuhvatnijeg projekta ne može doći tako skoro, članovi Mjesnog odbora Poluotok predložili su Gradskoj upravi uređenje prostora za igru onih najmlađih na prostoru iza zgrade gradske uprave. Uz podršku gradskih vlasti i gradonačelnika Ivana Kneza prišlo se realizaciji uređenja ovog prostora, a ovih dana završeni su i radovi koje je dakako financirao grad Biograd. Iako je riječ o manjem prostoru, na radost mališana zaživio je mali zabavni park. Igralište je ograđeno i s prilagođenim stepenicama, a u tom prostoru uz veliki i mali tobogan, te veliku njihaljku nalazi se i dvosjedna njihaljka na opruzi "morski pas", a sve to u živopisnim bojama posebno zanimljivih njezinim korisnicima-djeci. U ograđeno dječje igralište postavit će se i gumena podloga s još klupica za odrasle.
Ovaj  prostor u svakom je slučaju dobro došao, jer se nakon šetnje rivom ili obavljenog posla u gradu, mnogi roditelji s djecom rado zadrže na njemu. Bila je to bez sumnje hvale vrijedna inicijativa, a  nema sumnje da bi sličnih prostora trebalo biti više i na drugim gradskim predjelima, kazale su nam mlade mame koje smo zatekli u igri s djecom.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA