Dječji tjedan pod motom "Ljubav djeci prije svega" obilježen u Biogradu

Objavljeno: Petak, 05. listopada 2018. 13:27
Ocijeni
(0 glasova)

Kao i svake godine početkom mjeseca listopada u čitavoj Hrvatskoj obilježava se dječji tjedan pod motom "Ljubav djeci prije svega".
Pet temeljnih vrijednosti koje promiče Savez društava "Naša djeca" Hrvatske su da: Svako dijete ima pravo na normalan rast i razvoj, djeca su jednako vrijedni članovi društva, kvalitetno slobodno vrijeme, odgovorno roditeljstvo, humanost i volonterski rad. O tim temama bilo je govora i u biogradskim predškolskim i školskim ustanovama. Tako su primjerice mališani dječjeg vrtića izradili pano na kome su napisali što sve misle o pravima djece, te što bi oni željeli primijeniti ili popraviti u svom okruženju.
Ovom prigodom mališane, polaznike dječjeg vrtića te učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda biogradske osnovne škole primio je gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez. U razgovoru sa gradonačelnikom učenici su postavljali pitanja koja su se uglavnom odnosila na njima bliske teme, a to su igrališta, biciklističke staze, školska kuhinja i slično.
Na njihova pitanja gradonačelnik je odgovorio kako se neke stvari rješavaju, no polakše nego što bismo mi htjeli, jer za mnoge od njih gradonačelnik i sam grad nemaju ovlasti, kazao je on. Primjerice za dovršenje velikih gradskih projekta  poput izgradnje gradske knjižnice, te zgrade Pučkog otvorenog učilišta nužna je pomoć resornih ministarstava, budući da financiranje ovisi o njima, a što je i osnovni razlog velikih kašnjenja u izgradnji. Grad i gradska tvrtka "Bošana" u okviru svojih ovlasti i mogućnosti  angažirani su na uređenju niza ulica i drugih gradskih komunalnih radova.
Također podržavamo i pomažemo uređenje školskog dvorišta te igrališta čiji radovi započinju uskoro. Svakako valja naglasiti da Grad donirao biogradskoj osnovnoj školi dva suvremena aparata „Play Attention“ za potrebe učenika koji imaju problema u praćenju nastave. Biogradska osnovna škola 11-a je u Hrvatskoj koja ima takve suvremene aparate uz koje će učenici kroz igru lakše učiti i pratiti nastavu, a na što smo vrlo ponosni, kazao je gradonačelnik Knez.
 Bilo je još puno pitanja, odgovora, pojašnjenja i dakako korisnih savjeta u ovom druženju mališana i gradonačelnika, no uz slatkiše i sokove vrijeme brzo prođe. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA