Slo vikend 2019 banner 1920x350

Dubrovačka klape „Kaše“ na Narodnom trgu u Biogradu

Objavljeno: Četvrtak, 16. kolovoza 2018. 09:42
Ocijeni
(0 glasova)

Grad Biograd ugostio je ovoga ljeta tijekom turističke sezone brojne izvođače zabavnih nota a među njima i znatan  broj klapa koje su uvijek rado slušane od domaćih žitelja ali i gostiju grada. Dalmatinska pjesma ima dušu a tko to može bolje dočarati do klapa koje se uz takvu pjesmu rađaju,  odrastaju i žive.

Jedna od  klapa koju je grad Biograd ugostio u sklopu ovogodišnjeg programa „Biogradsko ljeto“  bila je i klapa „Kaše“ iz Dubrovnika. Mladi studenti dubrovačkog sveučilišta okupljeni u ovoj klapi osnovani su 2007. godine. No kako kažu, pjevaju od kada znaju za sebe, što ne čudi jer su već do sada osvojili brojne nagrade ali što je još važnije i srca slušatelja. Ime „Kaše“ klapa je dobila po lukobranu Kaše koji se nalazi ispred stare gradske luke njihovog grada, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja. Uz nastupe na brojnim festivalima u zemlji i izvan nje, valja kazati da je klapa ove godine na 52.Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu u kategoriji Večer novih skladbi osvojila prvu nagradu publike za pjesmu „Da se grobne ploče maknu“,a na istom festivalu u muškom finalu i prvu nagradu publike Zlatni leut i treću žirija Brončani štit.

Njihovu neupitnu kvalitetu iskazali su i ovom prilikom nastupom na Narodnom trgu u našem gradu pred brojnim ljubiteljima dalmatinske pjesme. Za početak kako drugačije do dubrovačkom skoro pa himnom„La muzika di note“a potom su uslijedile i druge već poznate ali i nove pjesme iz njihovog bogatog repertoara, koje su nam željeli predstaviti. I ako prvi put a u Biogradu nadamo se da to neće biti i posljednji  put, jer pred ovim mladim i iznimno talentiranim glazbenicima i vrsnim klapskim interpretima je bez sumnje uspješna karijera .J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA