Još jedna velika i uspješna „Biogradska noć“

Objavljeno: Nedjelja, 05. kolovoza 2018. 15:03
Ocijeni
(0 glasova)

Među brojnim biogradskim priredbama i feštama koje se organiziraju tijekom pune turističke sezone jedna od najpoznatijih je svakako „Biogradska noć“.

Ova tradicionalna turistička fešta održava se  gradu Biogradu svake godine na dan 4. kolovoza, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, a organiziraju ju Turistička zajednica Grada i grad Biograd u suradnji s lokalnim udrugama i ugostiteljima, te je tako bilo i ove godine. Veliki broj sudionika i rijetko veliki broj posjetitelja obilježja su ovogodišnje noći na kojoj je kako se procjenjuje bilo preko 25.000 ljudi. Duž rive na štandovima brojni obrti iz grada Biograda ali i drugih mjesta Hrvatske nudili su svoje proizvode uglavnom za jelo i piće te ukrasne predmete i suvenire, što je bilo zanimljivo za mnoge goste. Rado su se kušali provjereni specijaliteti kao srdela na gradele i pršut, no jednako tako „zavonjao“ je rivom i brudet te plodovi mora, a da je sve bilo više nego ukusno, najbolje pokazuje i brzina kojom se sve nestajalo s stolova.

Na samom početku ove velike biogradske fešte koju je najavila novinarka i voditeljica Branka Pelicarić pušteno je u zrak 50 balona s napisom Biogradska noć, a u čast uspjeha naših Vatrenih na svjetskom nogometnom prvenstvu.

Zabavno glazbeni program održavao se na dvije gradske pozornice i dakako duž rive. Dok su na pozornici ispred zgrade Gradske uprave nastupili klapa „Bunari“ i  popularni „Magazin“, a na onoj u Ribarskoj luci „Pravila igre“ dotle su gostujući skupine i domaći članovi KUD-a „Kralj Tomislav“ zabavljali posjetitelje šetnjom duž rive.

Kao i ranijih godina bilo je i svjetlosnih efekata, defile osvijetljenih brodica duž kanala,  a za kraj već prepoznatljivi   piromuzički vatromet. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA