Cancone i evergreeni na Trgu Brce

Objavljeno: Petak, 03. kolovoza 2018. 17:12
Ocijeni
(0 glasova)

Stipaničev i Nera Gojanović, pa da glazba prostruji našim žilama, kazali su nam neki od posjetitelja ovog koncerta na trgu Brce i dakako bili posve u pravu, jer ova večer cancona i evergreena u izvedbi ova dva vrhunska interpreta uz glasovirsku pratnju Gordane Pavić bila je poseban, nezaboravan ugođaj i doživljaj za sve posjetitelje.

Prepun trg pokazao je koliko su Đani i Nera prepoznatljivi, kvalitetni i omiljeni među publikom. No, na samom početku, a u znak sjećanja na Olivera, koji nas je proteklih dana napustio, Gordana Pavić je s puno je ljubavi i pijeteta odsvirala glasovitu „Magdalenu“ koja je sve dirnula.

O Oliveru velikom pjevaču i kolegi nekoliko rečenica kazao je i Đani Stpaničev, te za oproštaj s kolegom i prijateljem izveo njegov hit „Moj galebe“, a što su svi nagradili sa posebno velikim pljeskom. Svoj dio programa na ovom koncertu Đani i Nera nastavili su izvedbom najpoznatijih svjetski hitova,arija i napjeva,a prva u izvedbi Đanija Stipaničeva bila je veličanstvena „Beautiful Maria of my Soul“. Zatim je uslijedila Nerina izvedba pjesme  „Sammertim“ koje se svi sjećamo u interpretaciji velike Ella Fitzgerald. U mom repertoaru ima nešto specifično kazala je simpatična Nera, a to je činjnenica što sam jedna od rijetkih koja se izborila da pjeva jednu izrazito „mušku“ pjesmu. Riječ je o pjesmi „Parla mi d amore Mariy“, koju je pjevali i Mario Lanca i Pavarotti i mnogi drugi, uglavnom muški glasovi. No ova prekrasna pjesma u interpretaciji Nere Gojanović ne samo što ne zaostaje za svjetskim velikanima, već joj naprotiv dodaje jednu posebnu notu, koji samo vrhunski ženski glas može donijeti na pozornici.

Nera je to bez sumnje osjetila i uvrstila pjesmu u svoj repertoar i na sreću slušatelja, koje je ova izvedba oduševila.Čitava ova večer bila je večer dobre glazbe i dobrih vibracija, te se s pravom može reći da je organizator Turistička zajednica grada postigla još jednom pun pogodak u odabiru zabavno glazbenih događanja koja se u gradu Biogradu održavaju u sklopu “Biogradskog ljeta“ ove sezone.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA