Kazalište pod zvijezdama - Roko i Cicibela

Objavljeno: Petak, 20. srpnja 2018. 10:28
Ocijeni
(0 glasova)

"To je bilo ka u priči Roko nije jema ništa, Cicibela još i manje, ali jubav sve izliči, on je bia anarhišta, imali su i kumpanje...".
Ma tko se ne sjeća ovih riječi, ove pjesme i djela, legendarnog   Miljenka Smoje. Njegovi "Roko i Cicibela" omiljeni su likovi svih generacija, a kroz koje "meštar" Smoje vjerno oslikava ovo podneblje u priči o dvoje zaljubljenih ali siromašnih ljudi. Posebno je zanimljivo što su likovi ove priče bili  stvarne osobe koje su živjele u Splitu početkom 20-og stoljeća, dok su u filmu o njima glavne uloge igrali velikani hrvatskog glumišta Boris Dvornik i Semka Sokolović-Bertok. Znajući sve to bilo je vrlo zahtijevno ali i hrabro postaviti na scenu ovo smojino djelo, no trud se očito isplatio.
Naime, predstava koju smo imali prilike gledati na Narodnom trgu u Biogradu diplomski je rad mladog glumca Ivana Baranovića. U interpretaciji Roka, a uz svoju kolegicu Moniku Vuco kao Cicibelu, Baranović je bez sumnje potvrdio kao da je dovoljno darovit i zreo i za najzahtjevnije glumačke zadatke. To dakako ne čudi ako se zna da je mentor ovog projekta ali i režiser predstave poznati glumac i pedagog Milan Štrljić. Kroz priču Miljenka Smoje o dva lika koji žive u gajeti, a prodajući ribu zbrajaju sitniš za kruv, vino i duvan...mladi su glumci osvojili srca biogradske publike. No, vrsna glumačka interpretacija, kojoj doista nema prigovora ipak nije jedino što jednu predstavu čini kompletnom. Kako bi se doživjela scena, vrijeme i ambijent vrlo je važno kompletno okruženje. Stoga sve pohvale idu i kostimima i dakako sceni, a koju koji su djelo kostimografkinje Ane Marin i scenografkinje Latice Zajmović, dok oblikovanje svjetla i tona potpisuje Miho Dolina.
Zahvaljujući svim tim čimbenicima predstava se mogla doživjeti u potpunosti, te svaka pohvala čitavom timu ovog projekta. I što još dodati do "trči život, cvili maška, traje ljubav  pusta siromaška, šaka suza, vriće smija, što je život vengo fantažija...".J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA