Održana 9. sjednica Gradskog vijeća grada Biograda na Moru

Objavljeno: Petak, 20. srpnja 2018. 07:13
Ocijeni
(0 glasova)

Unatoč ljetu, ljetnim vrućinama i godišnjim odmorima, biogradska Gradska uprava nastavlja sa svojim redovitim aktivnostima, pa tako i održavanjem sjednica Gradskog vijeća.Tako je i na sjednici održanoj u četvrtak 19. ovog mjeseca „odrađeno“ sedam točaka dnevnog reda.

Sjednicu je i ovom prigodom vodio predsjednik GV grada Biograda na Moru Tonči Šangulin, a uz gradonačelnika grada Ivana Kneza sjednici je nazočio i dožupan Zadarske županije Šime Mršić, kao i dopredsjednici GV Ivana Stamičar i Ante Fuzul, te pročelnica JUO Suzana Horvat Kolanović i dakako vijećnici.

Posebnost ove sjednice je u tome što je aktualni sat trajao duže od samog tijeka sjednice, a brojna, uglavnom komunalna pitanja gradonačelniku upućivali su najviše oporbeni vijećnici Ante Fuzul, Ratko Milačić, Leo Zorica i Antonio Rudić, ali i HDZ-eov vijećnik Ivica Kapitanović. Najviše pitanja i rasprava vezano je za uklanjanje pojedinih objekata odnosno njihovog proširenja izvan dozvoljenih gabarita, te ne poštivanja odluke kao i nepodmirenja duga prema gradu. Radi li se o selektivnom uklanjanju ili će se takve mjere provoditi i prema ostalim dužnicima, pitao je vijećnik Fuzul. Postoji odluka o javnom redu koja se mora poštovati, a pojedini objekti ne poštuju ugovor, a neplatišama se mora pokazati tko je gazda u gradu, kazao je gradonačelnik Knez. Pozdravljam uvođenje reda, kazao je vijećnik Zorica, no ukazao i na činjnicu da se red mora uvesti u rad pauk službe, jer je evidentan niz nelogičnosti u njihovom sadašnjem radu. Istaknuo je kako se ne poštuje satnica parkinga, te kako na nekim punktovima pauk pojačano diže aute dok na drugima ne, a također i na činjenicu da su u pješačkoj zoni i motori jednaka opasnost za pješake, te apelira da se i o tome povede više računa. Antonio Rudić ukazao je na potrebu više javnih WC-a u gradu, što je u sezoni kada je u gradu veliki broj turista doista veliki problem. O tom problemu već je bilo govora ali i pokušaja da se riješi, kazao je gradonačelnik Knez, imali smo ideju da kod autobusnog kolodvora nešto učinimo no „Liburnija“ to nije dozvolila, tako da do sada neko idealno rješenje nije pronađeno. Sanitarni čvor morati će pričekati da se trajnije i kvalitetnije riješi, na nekoj drugoj lokaciji kazao je on.

Vijećnik Kapitanović upozorio je na nužnost čišćenje šume, pogotovo duž šetnice jer se uslijed nevremena neka od stabala ruše, te mogu ozlijediti prolaznike. Neki dan pao je bor i prava je sreća što nije nitko ozlijeđen, kazao je. Stoga napominje kako bi Grad ali i šumarija morali utvrditi koje su to kritične točke u Park šumi Soline, te poduzeti neke konkretne korake po tom pitanju.

Nakon aktualnog sata prihvaćene su i predviđene točke dnevnog reda, a između ostalih to je izmjena i dopuna odluke o komunalnim djelatnostima, zatim Zaključak o davanju suglasnosti na prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o upisu djece i mjerilima upisa u Dječji vrtić „Biograd“ u 2018/2019 godini. Isto tako prihvaćena je i dopuna Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada dječjeg vrtića.

Bez većih rasprava vijećnici su prihvatili i prijedlog izbora članova Nadzornog odbora „Bošana“, a u koji su predloženi Ivica Stopfer i Nikola Tomić. Na istoj sjednici vijećnici su jednoglasno prihvatili i riješenje o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta, a za što je predložen dosadašnji ravnatelj Slavko Adžić Kapitanović. J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA