Gostovanje izložbe "Prijatelji mora" u Biogradu na Moru

Objavljeno: Ponedjeljak, 09. srpnja 2018. 10:38
Ocijeni
(0 glasova)

Devetu godinu za redom atraktivna izložba projekta "Prijatelji mora" obilazi trgove i rive hrvatskoga Jadrana. Tijekom ljeta 2018. godine u 13 hrvatskih destinacija izložbu će vidjeti preko milijun posjetitelja.

„Prijatelji mora „ ove godine pod nazivom: "Kao nekad" gostuje na rivi u Biogradu na Moru od 13. do 20. srpnja 2018.

IZLOŽBA 2018. "Kao nekad"

Izložba iz ciklusa "Prijatelji mora" 2018. godine na 60 velikih formata predstavlja niz  crno-bijelih zapisa nastalih na hrvatskom Jadranu posljednjih godina.
Posebnost izloženih vizuala je u tome što su autori koristili  estetiku zlatnog doba fine art fotografije u nastojanju da nas  uz ritam mirnog i pitomog okruženja vrate u emotivni balans.

Geometrijska čistoća kompozicije vrlo često duguje zlatnom rezu, odnosno klasičnom odnosu prema objektu fotografiranja. Humanizam izloženih fotografija utemeljen je na nostalgiji za vremenima u kojima su ljudi ovisili jedni o drugima, bili emocionalno usklađeni i povezani.
U brzotrčećem digitalnom dobu u kojem živimo  ova je vizualna šetnja  samo još jedan  poziv gledatelju s jasnom porukom : "Uspori humano"
Radove je selektirao stručni tim festivala "Rovinj-Photodays".
Izlažu autori : Stanko Abadžić, Max Juhasz , dvojac Mario Romulić i Dražen Stojčić,  

O projektu "Prijatelji mora"

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko - turističku kampanju "Prijatelji mora". Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, u 13 hrvatskih gradova tijekom ljetnih mjeseci hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima, skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja života na Jadranu. Nakon trilogija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja, povijesnih serijala s početka stoljeća , te 50-ih i 60 tih, deveta godina donosi svojevrsni omaž zlatnom dobu fine art fotografije ali s motivima današnjeg Jadrana.

U suradnji s turističkim zajednicama gradova izložbu ugošćuju : Rovinj, Pula, Mali Lošinj, Baška, Krk, Njivice, Zadar, Biograd na moru, Šibenik, Split,  Malinska, Rijeka i Zagreb .

Više na www.prijateljimora.com, fotografije i press za tisak: http://www.prijateljimora.com/press/

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA