Slo vikend 2019 banner 1920x350

Ljeto u gradu Biogradu

Objavljeno: Petak, 06. srpnja 2018. 14:13
Ocijeni
(0 glasova)

Ljeto je te su i naše stranice poprimile nešto laganije teme. Turizam i brojna kulturno zabavna događanja „gurnula“ su u drugi plan one ozbiljnije teme od kojih se neke tekuće riješavaju, dok one druge mogu malo i pričekati.
Život u gradu prilagođen je potrebama turizma te se u večernjim satima na ulicama osjeća posebna rekli bismo ljetno -turistička atmosfera. Svi hotelijeri, privatni iznajmljivači, restorani, kafići i drugi pružatelji najrazličitijih usluga nastoje ponuditi najbolje kako bi zadovoljili ukuse gostiju i potvrdili reputaciju grada Biograda na Moru kao top destinacije.
Tako se i program kulturnog ljeta odvija na više lokacija u gradu, a obuhvaća najrazličitije zabavne sadržaje u kojima svatko može pronaći nešto po svom ukusu. Primjerice, Narodni trg, zvan Trgu Brce, profilirao kao mjesto na kome se tijekom ljeta održavaju događanja pod nazivom Kazalište pod zvijezdama i druge priredbe pogodne za otvoreni prostor. Tako će  nakon već održane dvije predstave za djecu Astronauta i Mačka u čizmama na istom prostoru zaživjeti i monodrama „Samo jedna žena“ koju interpretira poznata glumica Matija Prskalo. Kao i ranijih godina Trg Brce biti će i ovoga ljeta domaćin susreta dalmatinskih klapa, a također i popularnoj predstavi Miljenka Smoje „Roko i Cicibela“.
Koncerti ozbiljne glazbe također se nalaze na popisu događanja ovoga ljeta, no oni su predviđeni su za mjesec kolovoz, te će o njima još biti riječi. Do konca ovog mjeseca valja kazati da će pod nazivom Ulicama moga grada, klapa „Konoba“ nastupati će promenadno duž rive, dok će svakog ponedjeljka ispred zgrade Gradske uprave goste i domaće zabavljati će Gradska glazba Biograd. Nastupiti će i domaći „Škabelin Band“, te „Cabaret Band“, dok će  Zvuke dalmatinske pisme, dočarati klapa Mirakul u Ribarskoj luci, gdje će na samom koncu mjeseca pod nazivom zvuci Slavonije nastupiti i tamburaški sastav Čuvari noći.
Istovremeno na drugim mjestima u gradu valja istaknuti neka od događanja poput već postavljene izložbe „Interijeri“ Zorana Šimunovića u Zavičajnom muzeju grada Biograda, a koja se može pogledati do konca srpnja.
Što se tiče koncerata zabavne glazbe koji će se većina održati na bazenu „Ilirije d.d“ i „Aqua klubu“, najavljeni su Željko Bebek, Severina, Jelena Rozga, Halid Bešlić, te  Jazz&wine night u dvorištu crkve Svete Stošije.
Na samom kraju srpnja na biogradskoj Rivi očekuje se Međunarodni susret OLDTIMERA, koji su uvijek posebno zanimljivo događanje. J.F.

Foto galerija

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA