Kazalište pod zvjezdama: Mačak u čizmama

Objavljeno: Utorak, 03. srpnja 2018. 17:54
Ocijeni
(0 glasova)

U jednu od najpoznatijih bajki braće Grimm svakako se ubraja i „Mačak u čizmama“.

Uprizorenje ove izvanredne priče dočarali su biogradskoj publici članovi Kazališne družine „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda. Brojni mališani i nihovi roditelji među kojima veliki broj turista koji borave u Gradu Biogradu, uživali su u vrsnoj izvedbi, dramaturgiji, scenografiji, glazbi te režiji koju potpisuje „majstor svog zanata“ Mario Kovač.

O samoj predstavi kazao između ostalog kako ovu predstavu ne treba posebno predstavljati ni djeci ni roditeljima, jer predstava je to koja ne izmišlja toplu vodu i ne zbunjuje male i velike gledatelje nekim suvremenim izmišljotinama i eksperimentima. Dali smo si jednostavan ali izazovan zadatak, a to je napraviti klasičnu predstavu za djecu s uzbudljivim zapletom, maštovitom scenografijim i kostimima,razigranim glumcima,poletnom glazbom te puno,puno smijeha. Studentica dramaturgije Kristina Kegljen napravila je vješto stihovanu i rimovanu obradu originalnog teksta braće Grimm, Vlatko Panić renesansom nadahnutu glazbu, a glumci Darija Vlajnić, Bruno Brinzej, Matej Safundžić i Valentina Srnojević utjelovili su likove Mačka, Mladića /Karabasa, Kralja, Kraljevne i zlog čarobnjaka poigravajući se sa lutkarskim i glumačkim tehnikama. Zajeničkim snagama svjesno smo se odlučili za neka atraktivna rijetko korištena animatorska riješenja, te smo sigurni kako će ovu predstavu gledati generacije i generacije gledatelja, istaknuo je Kovač.

Vjerujemo da će tako i biti jer sve je odlično ukomponirano i vrhunski realizirano, što je bez sumnje garancija da će predstavu s oduševljenjem pratiti i djeca i odrasli. Ne sumnjamo da će priča o modno osvještenom mačku koji pomoću lukavosti svom gospodaru, mlinarevom sinu, osigura ruku kraljeve kćeri bez sumnje će oduševljaviti i nasmijavati svoju(veliku i malu) publiku još dugo, dugo. Kazališna družina iz Slavonskog Broda zaslužila je svaku pohvalu i  pljesak koji im je upućen s Trga Brce u Biogradu na moru.J.F.

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA