Grad Biograd na Moru je dana 03.12.2018. potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije za provedbu projekta „Nije mi teško – zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu“ prema Javnom pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Provedba programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom“.

Nositelj projekta je Grad Biograd na Moru, dok su sunositelji aktivnosti Općina Lišane Ostrovičke, Općina Pakoštane, Općina Polača i Općina Stankovci.

Projekt se provodi na području Grada Biograda na Moru te općina Lišane Ostrovičke, Pakoštane, Polača i Stankovci te obuhvaća 15 izobrazno – informativnih aktivnosti kojima će se sinergijom svih dionika postići podizanje razine svijesti stanovnika nositelja i sunositelja aktivnosti o odgovornom postupanju s otpadom.

U sklopu projektnih aktivnosti izradit će se letci, vodiči, plakati, oglasi i naljepnice za sprečavanje nastanka otpada i odgovorno postupanje otpadom, izraditi specijalizirana radijska emisija i spotovi o gospodarenju otpadom, uspostaviti mrežna stranica o gospodarenju otpadom, izraditi aplikacija za pametne telefone o održivom gospodarenju otpadom te će se održati nekoliko događaja poput javnih tribina, natjecanja, radionica i obilježavanja datuma vezanih za zaštitu okoliša.

Provedbom planiranih izobrazno – informativnih aktivnosti ostvarit će se cilj projekta a to je potaknuti javnost na sprečavanje nastanka otpada, odvojeno sakupljanje komunalnog otpada, kućno kompostiranje i ponovna uporaba predmeta.

Rezultat provedenih aktivnosti biti će educirano i informirano stanovništvo i provedene izobrazno – informativne aktivnosti.

Ukupna vrijednost projekta: 511.042,35 kuna

Ukupni prihvatljivi troškovi: 503.887,00 kuna

Iznos koji sufinancira EU: 428.303,63 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 26.10.2018. – 26.06.2020.

Kontakt osoba za više informacije: Hrvoje Raspović, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.strukturnifondovi.hr
http://ec.europa.eu/regional_policy/hr/funding/cohesion-fund/

 

Dugogodišnja manifestacija Gastro stol ove godine dobiva kreativni zaokret te konceptualno i nominalno evoluira u event pod nazivom Gastro Biograd. Tako se od 22. do 24. lipnja u Biogradu na Moru na šetnici pored bazena Ilirija na Rivi i na samom bazenu Ilirija održava manifestacija pod nazivom Gastro Biograd.

Manifestacija kreće u petak, od 20 sati defileom sudionika od centra grada prema bazenu Ilirija. Na bazenu Ilirija od 20:30 sati održava se svečano otvorenje uz kulinarski dvoboj masterchefova Branka Ognjenovića i Davida Skoke, a nakon toga slijedi zabava uz koncert poznatog zadarskog glazbenika Mladena Grdovića. Zanimljivost ove manifestacije je prodaja gastro putovnica koje će svi zainteresirani  po popularnim cijenama moći kupiti u pretprodaji i na licu mjesta, na bazenu i s pomoću nje degustirati jela zelene i plave Hrvatske koja će pripremati hotelska kuća Ilirija, majstori kuhari i lokalni ugostitelji. Šetnica na Rivi, smještena uz hotelske kuće Ilirija d.d. bit će sva tri dana trajanja manifestacije rezervirana za sajamski dio na kojem će razni izlagači iz cijele Hrvatske predstavljati autohtone hrvatske proizvode, proizvode vrijednih ruku. Cilj je pokazati bogatstvo kojim raspolaže Lijepa naša i dati priliku svim proizvođačima koji svoje kvalitetne domaće proizvode žele prezentirati širem tržištu.

 Subota je predviđena za prezentaciju lokalnih vinara i sirara opet uz mogućnost degustacije uz kupovinu gastro putovnice. Najzanimljiviji dio ove večeri definitivno bit će povorka artista uz light i fire show te glazbu od centra grada pa do Ilirijinog bazena gdje se avantgarde program nastavlja uz akrobacije na svili, šipki i obruču uz posebno dizajniran light show te artiste s vatrom. Ovo će biti pravi spektakl dosad neviđen u Biogradu i svakako atraktivan za sve posjetitelje manifestacije. Od 22:30 na bazenu slijedi koncert Ivana Zaka. Nedjelja kao zadnji dan održavanja manifestacije posvećena je isključivo izlagačima na sajamskom dijelu događanja za vrijeme trajanja manifestacije Gastro Biograd.

Manifestaciju organiziraju Turistička zajednica grada Biograda na Moru i Grad Biograd na Moru zajedno sa hotelskom kućom Ilirija d.d. Gastro Biograd spoj je gastro događanja, sajma i zabave. 

Važno je istaknuti kako će ova manifestacija po svojim dimenzijama biti iznimno značajna koja će okupiti cijelu Hrvatsku, stvoriti simbiozu kontinentalne i priobalne turističke ponude te pokazati da Hrvatska raspolaže velikim turističkim resursima.

PRODAJA ULAZNICA za Gastro Biograd:

- on-line preko TICKETSHOP-a ( MLADEN GRDOVIĆ i IVAN ZAK )

- recepcije hotela Kornati, Ilirija i Adriatic

- recepcija kampa Soline

- recepcija Marine Kornati

- turistička agencija Ilirija Travel

Novosti

Obavijesti

Događanja

Natječaji

bnm.logo.footer

Službene mrežne stranice
Grad Biograd na Moru

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA